הרמטכ״ל רא"ל אייל זמיר נאם היום (רביעי) באירוע למשפחות אנשי קבע וקרא לממשלה להסדיר את החקיקה מיידית למען אנשי הקבע.
"אנו פועלים על מנת למנוע פגיעה בתנאי המשרתים ולקדם את תהליכי החקיקה הנדרשים" אמר זמיר. "הבטחת ביטחונכם הכלכלי והתעסוקתי הוא לא רק צורך מקצועי כי אם חובה מוסרית ולאומית, בייחוד כיום לאחר שנתיים של לחימה. אני קורא מפה קריאה לפעולה מיידית להסדיר את החקיקה הנדרשת כדי לספק לכם את היציבות והתנאים שאתם ראויים להם על מעשיכם". דרש הרמטכ"ל.
בסיום דבריו התייחס לחלל החטוף האחרון בעזה רן גואילי: "אנחנו גם לא נרפה מחובתנו המוסרית להשיב את רב-סמל רן גואילי זיכרונו לברכה. אנחנו מחויבים לו כפי שהיינו מחויבים למשימת השבת כלל החטופים והמשימה הזאת בוצעה, ואנחנו נמשיך לבצע אותה עם רן גואילי זכרונו לברכה״.
בג"ץ קבע בשבוע שעבר כי ההגדלות התקציביות של הרמטכ"ל לאנשי הקבע ניתנו שלא כדין. לדברי השופטים, סמכות הרמטכ"ל להעניק לפורשי צה"ל את רכיב הפנסיה, המכונה "הגדלות הרמטכ"ל", הופעלה לאורך שנים רבות ותחת רמטכ"לים שונים שלא כדין. הסיבה: ההגדלות ניתנו לרובם המוחלט של הפורשים לגמלאות משירות קבע, בניגוד לברירת המחדל שנקבעה על ידי המחוקק.
עוד נקבע כי נוהל הרמטכ"ל, שמכוחו ניתנו ההגדלות האמורות, חורג מהוראות החוק המסמיך ועל כן דינו בטלות. עם זאת, נקבע כי פסק הדין לא יביא לפגיעה בתנאי הפנסיה של גמלאים שכבר פרשו, וממילא שלא תוטל עליהם חובת השבה ביחס לכספים שקיבלו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)