"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

במשטים לעזה צריך לטפל ביד קשה

מדינת ישראל צריכה להפעיל את כל הכלים החוקיים שבידה כדי לגרום לכך שהסירות שבהן הגיעו הפורעים יחולטו או יוטבעו • לישראל יש הזכות להגן על עצמה ועל ריבונותה, ועליה לפעול בעוצמה כדי לממש זכות זו

,עודכן
0השמעה
המשט "סומוד" בדרך לעזה, צילום: רויטרס

משט חדש נמצא בדרכו לעזה ומתקרב לחופי מדינת ישראל. מארגניו מנסים להציגו כמשט הומניטרי, אך גם המשט הזה, כמו קודמיו, אינו אלא משט שנאה נוסף שמארגניו הדומיננטים הם האחים המוסלמים וחמאס.

בשנת 2008 התארגנה קבוצת שונאי ישראל בשם "Free Gaza" והחלה להוביל נוסעים מעזה לקפריסין ולהפך. הנחיית הדרג המדיני אז היתה לאפשר הפלגות, אף שאנו, הדרג הצבאי, התרענו שהטיפות של ההפלגות לעזה יהפכו למבול ללא שליטה. ואכן, בסוף 2009 החליטה מדינת ישראל להטיל סגר ימי ביטחוני לאורך חופי עזה, על פי הדין הבינלאומי, ולעצור כל כלי שיט שינסה להפר את הסגר. כלי שיט שניסו לפרוץ את הסגר בניגוד לדין הבינלאומי אכן נעצרו.

עם גרטה על הסיפון: משט ה"צומוד" יוצא מברצלונה לעזה // רויטרס

בשנת 2010 התארגן בטורקיה משט משמעותי לעזה, שנודע בשם "משט המרמרה", ובו שש אוניות שבראשן אונייה בשם "מרמרה", עם כ־700 משתתפים. משט זה אורגן על ידי ה־IHH (ארגון האחים המוסלמים הטורקי) וחמאס, ואליהם הצטרפו ארגוני שמאל קיצוניים שונאי ישראל. במהלך ההשתלטות של לוחמי שייטת 13 על המרמרה, הלוחמים הותקפו בידי יותר מ־50 מחבלי IHH עם גרזינים, סכינים, מוטות ברזל וככל הנראה גם נשק חם. הלוחמים הגיבו בנחישות, ובקרב שהתפתח נהרגו תשעה מחבלים ונפצעו כמה עשרות.

מאז ועד היום, יותר מ־15 שנה, התופעה כמעט חלפה לחלוטין - עד שלאחרונה התעוררה שוב. המשט הנוכחי כולל כ־40 כלי שיט קטנים ברובם, והם עושים דרכם לחופי עזה. כמות הסיוע ההומניטרי שהם מובילים לא מגיעה לכדי משאית אחת שנכנסת לעזה. מדינת ישראל הציעה לאנשי המשט לפרוק את המטען ההומניטרי הדל שהם נושאים בנמל אשקלון ולהובילו לעזה בפיקוח האו"ם, והמארגנים, שכל מטרתם לייצר פרובוקציה - סירבו, כצפוי.

התקיפה על המשט סומוד // רשתות חברתיות

לנוכח ההתפתחויות בזירה הבינלאומית, בשבוע האחרון החליטו איטליה וספרד לשלוח ספינות מלחמה שילוו את כלי השיט ליעדם ויסייעו להם במידת הצורך. למרות ההבנות בין הציים, מדובר באירוע חמור מאוד, שבו מדינות באירופה תומכות בפורעי חוק שמנסים לאתגר את החוק הבינלאומי שעליו נשענת ישראל.

למרות המספר הגדול של כלי השיט והליווי של אוניות מלחמה זרות - חיל הים מוכן למשימה. הוא יעצור את הסירות הסוררות, ואלה לא יגיעו לייעדן. אין ספק כי זו משימה בסיכון גבוה, והיא עלולה להגיע לפגיעות בנפש וברכוש. עם סיום המבצע, מדינת ישראל צריכה להפעיל את כל הכלים החוקיים שבידה כדי לגרום לכך שהסירות שבהן הגיעו הפורעים יחולטו או יוטבעו, ושחלק מהפורעים יישפטו וייכלאו לתקופות ממושכות, למרות המחאה הצפויה. למדינת ישראל יש הזכות להגן על עצמה ועל ריבונותה, ועליה לפעול בעוצמה כדי לממש זכות זו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר