העצומה החדשה של חיילי מילואים: "הגיעו להכרעה בעזה - אנחנו נשחקים"

לקראת ישיבת הקבינט הערב, דרישה של לוחמי מילואים מהממשלה להגיע להכרעה בעזה • "השחיקה של מערך המילואים היא בלתי נסבלת" • "דורשים להכריע את החמאס אחת ולתמיד - לא להגיע לסבבים בלתי נגמרים"

מילואימניקים // אילוסטרציה. צילום: קוקו

 לקראת ישיבת הקבינט שתיערך הערב (חמישי), למעלה מ-4000 חיילי מילואים חתמו בימים האחרונים על עצומה שהוגשה לשר הביטחון: "הגיעו להכרעה בעזה, אנחנו אט אט נשחקים".

"דורשים להימנע ממתן תמריצים כלכליים למשתמטים" // "כתף אל כתף"

הדרישה של החותמים היא להפעיל לחץ על הממשלה ובכירי מערכת הביטחון. "אנחנו, מפקדים ולוחמי מילואים שנענו לקריאה מאז תחילת המלחמה, דורשים מהדרג המדיני להציב דד-ליין ברור לתחילת פעולה צבאית נרחבת שתוביל להכרעה מוחלטת של החמאס" אמרו יוזמי העצומה.

5 תתי אלופים, 16 אלופי משנה, 90 סגני אלופים, 250 קצינים בדרגות שונות ועוד למעלה מ-3000 חיילים במילואים מהמערך הלוחם והתומך של צה"ל העבירו לשר הביטחון ישראל כ"ץ דרישה להכרעת החמאס, בין החותמים: תת אלוף במיל' ארז וינר, מי ששימש עד לאחרונה כקצין התכנון של המערכה בעזה ותת אלוף במיל' ברוך מצליח, חתן פרס ביטחון ישראל וממפתחי מערכת "מעיל רוח" ונגמ"ש האית"ן.

בין החותמים על העצומה. תא"ל (במיל') ארז וינר, צילום: נעם ריבקין פנטון

תת אלוף במיל' מצליח אמר כי להבנתו יש לצה"ל יש את הכוח והיכולת כדי להכריע את החמאס אם רק תתקבל החלטה לעשות כן, "לצה"ל יש היום את כל האפשרויות כדי להביא את שדה הקרב בעזה להכרעה, חיילי המילואים יחד עם מערך הסדיר מוכנים למערכה שתביא להכרעת החמאס, הזמן לא משחק לטובתנו וצריך לפעול בהקדם".

סגן אלוף במיל א׳ מפקד גדוד: אומר כי הוא מזהה שחיילי הגדוד כבר נשחקים אך הוא מאמין שאם נצטרך להיכנס לעזה להכרעת חמאס, זה יראה אחרת. "אנשים מביעים תסכול ודורשים להכריע את החמאס אחת ולתמיד, אנחנו בסגל הפיקודי מרגישים את הדופק של החיילים, הם כאן עכשיו, אנחנו מקווים שהם יהיו איתנו גם בהמשך אבל הדרישה שלהם היא להכריע, לא להגיע לסבבים בלתי נגמרים"

"השחיקה של מערך המילואים היא בלתי נסבלת. תמריצים אישיים זה מצוין אבל זה לא ייתן מענה למי שצריך להעביר את הכסף לעורך הדין שיטפל בתיק הגירושין שלו או למטפל לילדים שלו", אמר תת אלוף במיל' א'. "אנשי מילואים לא יקודמו בעבודה, אף אחד לא ירצה להעסיק איש מילואים. במקומות עבודה גדולים הם לא יקבלו את הפרויקטים האסרטרגיים כי אי אפשר לסמוך על הזמינות שלהם. מעבר לטעויות בניהול המלחמה, אי אפשר להסתכל על מערך המילואים כמשאב בלתי נגמר, אנשים רוצים להבין שיש לזה סוף, שלא משתמשים בהם ללא תכלית ומטרה, אין ספק שהם יעשו מאמץ להגיע בכל מקרה אך חייבים לסיים את הסאגה הזו".

"השחיקה של מערך המילואים היא בלתי נסבלת"., צילום: דובר צה"ל

אל"מ חזי נחמה מפורום המפקדים והלוחמים במילואים אומר כי לאחר למעלה משנה וחצי של מלחמה ועשיית מאמץ מירבי לעסקאות חלקיות ולאחר סירובו של החמאס להצעה האחרונה על הקבינט להורות על פתיחת מערכה עצימה בעזה שתוביל בסופה להכרעת החמאס והשבת החטופים.

ירון בוסקילה מנכ"ל תנועת הביטחוניסטים: "ההחלטה להמשיך את המלחמה בעזה אינה החלטה טקטית בלבד – היא מהותית, קיומית, ובסיסה בשאלת "להיות או לחדול". מדובר במאבק על עצם זכותה של מדינת ישראל להתקיים בביטחון, בגבולות ברי הגנה, וללא איום מתמיד של טבח אזרחיה. כל הפסקה באמצע הדרך – לפני פירוק מוחלט של היכולות הצבאיות והשליטה של חמאס – היא בעצם "החלפה של חטופים בשבויים". שחרור חטופים בתנאים ההופכים את אזרחי ישראל להיות שוב שבויים תחת מטריית האיומים של החמאס. זו אינה מערכה על גבול, זו מערכה על תודעה: האם ישראל נכנעת לאכזריות ולטרור, או עומדת נחושה על זכותה לחיים ריבוניים ובטוחים"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר