"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
צילם גם את הכור בדימונה: תושב נתיבות בן 65 נעצר בחשד שריגל עבור איראן
אדוארד יוסופוב, בן 65 מנתיבות, חשוד שמאוקטובר היה בקשר עם "גורם אזרי בדובאי" • על פי הודעת שב"כ והמשטרה - הוא קיבל משימות לעקוב ולצלם אחרי הכור בדימונה, בסיסי צה"ל, נמל חיפה ובתי הזיקוק - תמורת עשרות אלפי דולרים • הוא נעצר בחודש שעבר, ומחר יואשם
ריגול לטובת איראן. אילוסטרציה. צילום: GettyImages

צילם גם את הכור בדימונה: תושב נתיבות בן 65 נעצר בחשד שריגל עבור איראן

אדוארד יוסופוב, בן 65 מנתיבות, חשוד שמאוקטובר היה בקשר עם "גורם אזרי בדובאי" • על פי הודעת שב"כ והמשטרה - הוא קיבל משימות לעקוב ולצלם אחרי הכור בדימונה, בסיסי צה"ל, נמל חיפה ובתי הזיקוק - תמורת עשרות אלפי דולרים • הוא נעצר בחודש שעבר, ומחר יואשם

,עודכן
0השמעה
[object Object]

פרשת ריגול נוספת:אחרי הצהריים (ראשון) הותר לפרסום כי שב"כ והמשטרה עצרו תושב נתיבות בן 65 שביצע משימות מעקב וצילום של אתרים תשתיתיים ואתרים ביטחוניים בישראל.

פרשת הריגול לאיראן: הדיון בעניינם של שבעת החשודים במחוזי בירושלים (ארכיון) // יוני ריקנר

החשוד, אדוארד יוסופוב בן ה-65, נעצר בחודש שעבר לאחר שנחשד כמי שביצע עבירות ביטחוניות שעניינן קשר עם גורמים ממדינת אויב וביצוע משימות בהכוונתם, בעבור תמורה של עשרות אלפי דולרים. אמנם במקרה זה לא נכתב מפורשות כי הוא חשוד בריגול לאיראן, אבל בהודעה המשותפת לשב"כ ולמשטרה צוין כי על בסיס ממצאי החקירה, ובהתאם לפרשיות דומות אשר נחקרו לאחרונה, ניתן לומר כי יוסופוב הופעל על ידי גורמי מודיעין איראניים.

בסיסי צה"ל, נמל חיפה, בתי הזיקוק והקריה למחקר גרעיני

מהחקירה עלה כי מאוקטובר האחרון עמד יוסופוב בקשר עם גורם שהזדהה בפניו כאזרח אזרי המתגורר בדובאי, וביצע עבורו מספר רב של משימות, ביניהן, משימות מעקב וצילום הקשורות באתרי תשתית ובאתרים ביטחוניים בישראל, בהם בסיסי צה"ל, נמל חיפה, בתי הזיקוק בחיפה והקריה למחקר גרעיני.

עוד עלה בחקירה כי יוסופוב שכר דירה בחיפה, הצופה לנמל חיפה, בהנחיית מפעילו האזרי. זאת במטרה שתשמש כדירה לצרכים מבצעיים עבור מפעילו ואותם גורמים עוינים מולם עמד בקשר.

הקריה למחקר גרעיני ודגל איראן,צילום: דודו גרינשפן

יוסופוב ביצע את המשימות שקיבל ממפעילו למרות שחשד, כבר בשלביו המוקדמים של הקשר, כי הוא מופעל על ידי גורמים ממדינה עוינת לישראל. זאת, תוך קבלת כספי קריפטו ושימוש באמצעים נוספים שנועדו לשמור על חשאיות הקשר. מחר צפויה פרקליטות מחוז דרום להגיש לבית המשפט כתב אישום נגדו.

מגורמי הביטחון נמסר: "שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל שבים ומזהירים את אזרחי ותושבי מדינת ישראל מעצם קיום קשר עם גורמים זרים ממדינות אויב ו/או גורם לא מזוהה, לא כל שכן, ביצוע משימות עבורם תמורת תשלום או כל סיבה אחרת. גורמים אלה, וביניהם, גורמי מודיעין וטרור ממדינות אויב, ממשיכים במאמציהם לגייס ולהפעיל ישראלים לצורך ביצוע משימות ביטחוניות ומשימות טרור וריגול בישראל. אותם גורמים מנסים לגייס ישראלים גם באמצעות פניות ברשתות החברתיות".

תופעת הריגול למען המדינה האיסלאמית בעבור בצע כסף מלווה את ישראל בלא מעט מקרים מאז תחילת המלחמה בעזה. בפברואר תושב פ"ת הואשם בביצע משימות עבור איראן. חודש לפני כן הוגש כתב אישום נגד שני חיילי צה"ל במילואים, שהעבירו לאיראן מידע מסווג על מערכת כיפת ברזל. השניים, תושבי הצפון, הודו בחקירתם במעשים המיוחסים להם. בחודש דצמבר 2024 נחשפה פרשה נוספת של ריגול, גם היא על ידי תושב פתח תקווה. שב"כ והמשטרה חשפו כי אלכסנדר גרנובסקי, תושב העיר בן 29, נעצר בחשד שהיה מעורב בהצתות של מכוניות ברחבי הארץ, בשליחות גורמי טרור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו