"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שיירות, זיקוקים ומצעדי חמושים: מפגני תמיכה בחמאס בעשרות כפרים ביו"ש

התקהלויות לאות תמיכה בחמאס נערכו משעות הערב המוקדמות בעשרות רבות של כפרים וערים, בעקבות שחרורם של 78 מחבלים ליהודה ושומרון

,עודכן
0השמעה
חגיגות בעיירה ביתוניא (ארכיון). צילום: אי.פי

שחרור המחבלים הערב (ראשון) בעקבות העסקה, הוביל למפגני תמיכה המוניים בחמאס בעשרות כפרים ביו"ש, שכללו שיירות רכבים, מצעדי חמושים וקריאות הסתה. במעוז הרש"פ ברמאללה צעקו המונים "העם עם גדודי אלקסאם, ובכפר טמון התקיים כנס חמושים תחת כיפת השמים. עד כה טרם דווח על פעילות משמעותית של צה"ל כנגד מפגני ההסתה.

השטח על סף רתיחה: מפגני הסתה כבדים לתמיכה בחמאס מתקיימים משעות הערב המוקדמות בעשרות רבות של כפרים וערים, בעקבות שחרורם של 78 מחבלים ליהודה ושומרון.

חגיגות תומכי חמאס| רשתות ערביות

בעיר טובאס ובכפר טמון בצפון מזרח השומרון נערכו כנסים לתמיכה בחמאס בהשתתפות עשרות מחבלים חמושים, ברמאללה - מעוז הרש"פ קראו מאות בגרון ניחר "העם רוצה את גדודי אלקסאם" כשבסמוך אליהם עומדים שוטרי הרש"פ ובג'נין חילקו חמושים גלויי פנים ממתקים לאור יום.

שיירות המוניות לתמיכה בחמאס התקיימו גם בעשרות כפרים אחרים בשומרון, בנימין וגוש עציון, שרבים מהם סמוכים לישובים יהודים. בין הכפרים בהם התקיימו תהלוכות שכללו ירי זיקוקים, והנפת דגלי חמאס נמצאים הכפרים בורקה, אודלה, ביתא, עינאבוס וקוצרא בשומרון, וכן הכפרים ביתוניא, חרבת אבו פלאח ובורקא בבנימין.

למעט כפרים בודדים בהם דווח על כוחות צה"ל שנכנסו ופעלו להפסקת תהלוכות ההסתה, ביתר המקומות החגיגות נמשכות גם בשעות אלו ללא הפרעה, גם בסמוך לכלא עופר ממנו משוחררים המחבלים.

שיירות רכבים עם תומכי חמאס חוגגים את שחרור המחבלים| רשתות ערביות

במטה 'נלחמים על החיים' שמוביל את המחאות כנגד ההפקרות הביטחונית ביו"ש מסרו בתגובה: "העסקה הזו היא שמן רותח על מדורת הטרור ביהודה ובשומרון. הערב ראינו כיצד זיק התקווה של המחבלים להצליח בשאיפתם להשמיד אותנו - נדלק. אסור לתת לזה לקרות, זה הזמן ליוזמה התקפית ביהודה ובשומרון, להרוס להם את החגיגות במתקפה נגד מעוזי האויב בכפרים ובערים לכבוש, למגר את הטרור ולגרש אותם הרחק מכאן".

"חגיגות השמחה האלו הם המנוע לרצח יהודים חס ושלום. צהל היה צריך להיות הערב בכל כפר ולהפציץ מהאויר כל צעדת טרור כזו. לצערנו זה לא קרה, אבל תושבי יהודה ושומרון וכל עם ישראל לא יתנו להפקרות הזאת להימשך, ואם יצטרך יבואו להרוס כל חגיגה של האויב בכוחות עצמם", הוסיפו במטה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר