מפקד חטיבת גולני, אלוף משנה עדי גונן, שלח היום (שני) מכתב לחייליו לאחר אסון פיצוץ הכטב"ם וכתב, בין השאר, כי "האובדן הגדול אותו ספגנו בשנה הזאת קשה וכואב, אך כמו תמיד ידענו ונדע להתאושש ולקום גם ממנו ולהמשיך במשימתנו - הגנה על מדינת ישראל ותושביה"
"מפקדיי ולוחמי חטיבת גולני, בעוד לוחמי החטיבה מתכוננים ללבנון, מרגיעים את תושבי הגליל, מאזינים ומשתיקים תשתיות סיוע ואמצעי לחימה, פועלים בנחץ על מנת להחזיר את התושבים לבתיהם ולהסיר את האיום, אתמול נהרגו ארבעה מלוחמי החטיבה ועשרות נפצעו כתוצאה מפגיעת כטב"ם בבח"א", כך כתב אל"ם גונן.
לדבריו, "זהו אירוע קשה, שהתרחש במהלך ארוחת הערב של חיילנו הטירונים שזה עתה התגייסו לפני חודשיים בלבד. די רק מלהביט בשמותיהם ומקום מגוריהם של חללינו, כדי להבין כמה חטיבת גולני מהווה את הפסיפס הישראלי ומורכבת מכל חלקי החברה בישראל: עומרי מהמועצה המקומית מזכרת בתיה, יוסף מהיישוב טובא זנגריה, יואב ממועצה בנימינה - גבעת עדה ואיתי מהיישוב הכפרי רמות נפתלי".
עוד הוסיך כי "בא"ח גולני מהווה את שער הכניסה לחטיבה. כאן נותנים הזרעים שהופכים את לוחמי החטיבה לחלק מעץ המפואר שלנו. כאן מוכשרים הטירונים להפוך ללוחמים נחושים, אמיצים וערכיים, אשר יובילו בעתיד את החטיבה במשימותיה".
"מאז 22 בפברואר 1948, עת הוקמה חטיבת גולני, אנו נמצאים בחזית הלחימה, וכך גם בשנה האחרונה", המשיך. "האובדן הגדול אותו פגשנו בשנה הזאת קשה וכואב, אך כמו תמיד ידענו ונדע להתאושש ולקום גם ממנו ולהמשיך במשימתנו: הגנה על מדינת ישראל ותושביה".
"עיני עם ישראל נשואות אלינו. רבים נושאים תפילה ודואגים ללוחמינו ואנו, חשים היטב את התפילות שמחזקות אותנו להמשיך ולהגן על תושבי ישראל. הם ואנחנו יודעים שנשאר חטיבת גולני חזקה - עם ישראל חזק. כך עשינו תמיד וכך נעשה. בנחישות, במקצועיות ובאמונה בצדקת הדרך ובעוצמת הרעות המאחדת בין כולנו, נמשיך להוביל את צה"ל במשימותיו בלבנון ובכל מקום שנדרש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו