"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
דעה

צה"ל זקוק לתא"ל חירם, שיודע לחשוב - ולהילחם

בשמאל הפכו את תא"ל ברק חירם למטרה • אמנם לא עלה בידם לטרפד את הקריירה שלו, לאור לחימתו במלחמה מיומה הראשון ועד היום, אבל ברור שהם הצליחו - בעזרתה של תקשורת נשלטת - לסמן אותו

,עודכן
0השמעה
תא"ל ברק חירם עם לוחמיו. צילום: אורן כהן

"לא מהערבים בעזה כי אם מעצמנו נבקש את דמו של רועי", אמר בסוף אפריל 56' הרמטכ"ל משה דיין, בהספד שלו על רועי רוטברג. וזה פחות או יותר מה שאומר "לנו" תא"ל ברק חירם בדברי הפרידה שלו מחיילי אוגדתו, אוגדה 99. מה שאמר דיין ב־1956 זו ביקורת כלפי החברה הישראלית וכלפי המתיישבים עצמם בנח"ל עוז ובשאר יישובי גבול עזה, ביקורת שהיא גם תביעה.

דובר צה"ל

גם המשפט של חירם, זה שהקפיץ כמה מן הפוליטיקאים של הדמורליזציה תוך כדי מלחמה, לא צף לו סתם כך באוויר. הוא הוכיח את החברה הישראלית כ"חברה המבקשת להיות (...) מנותקת ממחויבויות עברה ומעול עתידה, ובעיקר מתמסרת אל הרגע, ההווה".

מה זה אם לא התכתבות עם המשפט המפורסם של יגאל אלון, החרות גם על האנדרטה של מצביא תש"ח האגדי בכפר תבור: "עם שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל". אבל מבקריו של תא"ל חירם כנראה מייצגים את אלה שאלון הוקיע.

בירושלים ישנו רחוב קטן, רחוב התיבונים. זה כולל את כל התיבונים כי כבר אי אפשר לדעת אם זה הבן, האב או אולי רוח הקודש. אז אלוף (מיל') נועם תיבון גינה את חירם בראיון רדיו.

"כל דברי הרהב האלה מיותרים לחלוטין", אמר תיבון, "וכל הנושא של להכניס את הפוליטיקה לצבא זה לא טוב. חבל שהדברים נאמרו. סביר להניח שאם הוא ימשיך לקשקש במקום להוכיח את עצמו כמפקד קרבי הוא לא יגיע רחוק. עכשיו הוא צריך להוכיח את עצמו".

נעם תיבון,צילום: גדעון מרקוביץ'

דברי ההבל האלה נאמרו מסיבה אחת: כי שלי יחימוביץ' והתקשורת סימנו את חירם לפני כמה חודשים. דברי תיבון, כמו גם הדברים שלא היית מצפה מיזהר שי דווקא להגיד, באו מכיוון שהשמאל הפך אותו למטרה. לא עלה בידם לטרפד את הקריירה שלו, לאור לחימתו במלחמה מיומה הראשון ועד היום, אבל ברור שהם הצליחו - בעזרת תקשורת נשלטת - לסמן את חירם.

"חוג הקצינים" מול "הבנדיטים"

לעצם העניין - די פאתטי לשמוע התקפה על חירם בנוסח "הוא לא יגיע רחוק", "הוא צריך להוכיח את עצמו". הרי אין מפקד קרבי בכיר - בוודאי לא תיבון או אבי רוזנפלד, בני גנץ, גדי איזנקוט וגם לא אביב כוכבי - שהוכיח את עצמו כמפקד בשדה הקרב יותר מברק חירם. לא רק במלחמה הנוכחית אלא בכלל במלחמות ישראל.

אל"מ גיא חזות,צילום: דובר צה"ל

אבל בקטע הקצר הזה הספיק תיבון, כהרגליה של קצונת השמאל מאז "חוג הקצינים" של מפ"ם בשנות ה־50, להחדיר גם איום: "הוא לא יגיע רחוק". סביר שרמטכ"ל בעתיד יגיד לעצמו שהוא לא רוצה צרות מכיוון "הארץ" או איזה עיתון ערב. נמצא דרך להיפטר מחירם כמו שידענו לגרש את עופר וינטר, צ'יקו תמיר, עימאד פארס ורבים אחרים שזוכים אצל גיא חזות, בספרו "צבא ההייטק וצבא הפרשים", לכינוי "בנדיטים".

תא"ל (מיל') חזות קובע בספרו כי המדיניות של צמרת צה"ל בדור האחרון להיפטר מהמפקדים הבנדיטים היא אחד הגורמים לכשל הצבאי הנורא של 7 באוקטובר. צה"ל זקוק לתא"ל ברק חירם שיודע לחשוב ויודע להילחם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר