ברקע המתיחות סביב העלייה להר הבית לתפילות רמדאן, חשפה היום (שלישי) המשטרה נתונים מסקרנים בנוגע לפעילות הביטחונית שלה בחודשים האחרונים.
מאז תחילת 2024, סיכלו שוטרי מחוז ירושלים 12 פיגועים וכוונות פיגועים על ידי מעצר חשודים שרצו, ניסו, התכוונו או התבטאו שבכוונתם לבצע פיגוע בגזרת המחוז.
במשטרה ציינו: ״מאז תחילת המלחמה סיכלנו 38 פיגועים וכוונות לביצוע פיגועים בגזרת מחוז ירושלים - רובם בעקבות מידע מודיעיני או דיווחים שקיבלנו, וחלקם בזכות ערנות שוטרים בשטח, כולל בעיר העתיקה".
רק אתמול נחשף ונתפס בבית חנינא תיק ובתוכו שישה מטעני צינור. התיק טופל על ידי חבלני מחוז ירושלים. בנוסף, חשוד אחד נעצר, ונבדק הקשר שלו למטענים, כמו גם אם הם יועדו לפעילות פלילית או לפיגוע.
פעילות נגד מסיתים
נתונים מעניינים נוספים נוגעים לפעילות המשטרה נגד מסיתים במחוז ירושלים, לפני רמדאן. על פי המשטרה, 21 חשודים נעצרו על ידי שוטרי המחוז בחשד להסתה במזרח ירושלים בשבועיים האחרונים, טרום רמדאן. נגד שישה מהם כבר הוגשו כתבי אישום בתום חקירתם.
אחד הנאשמים הוא תושב מזרח העיר, שהביע תמיכה במעשיו של המחבל שביצע את הפיגוע בצומת ראם בחודש שעבר והצהיר ברשתות החברתיות ״נלך בדרכך פאדי ג׳מג׳ום״. בסיום חקירתו בימ״ר ירושלים הוגשה נגדו הצהרת תובע.
במשטרה אמרו כי: ״הקשר בין הסתה לטרור הוא מובהק, וגם בחקירתו בימ״ר ירושלים של המחבל בן ה-14 שביצע בשבוע שעבר פיגוע דקירה בנווה יעקב ונעצר על ידי שוטרי יס״מ ירושלים, עולה כי הושפע מההסתה ברשת, שהתגברה לפני רמדאן".
עוד הוסיפה המשטרה: "מאז תחילת המלחמה ועד תחילת רמדאן הוגשו 100 כתבי אישום על ידי הפרקליטות בתום חקירות, ניטורים ומעצרים שביצעו שוטרי מחוז ירושלים נגד מסיתים ותומכי טרור בגזרת במזרח ירושלים. המחוז ימשיך לאפשר את קיומן התקין של תפילות רמדאן, אולם יפעל כל העת לסיכול וטיפול נחוש ומיידי בהסתה, בהפרות סדר אלימות ובטרור מכל סוג שהוא״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו