"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הערב שלפני המתקפה: הרמטכ"ל והאלופים קיימו דיון; נתניהו: עודכנתי רק עם פרוץ הקרבות

על פי דיווחים, במערכת הביטחון התקיימו התייעצויות בערב שלפני מתקפת הפתע של חמאס, אך לא עלה ממנו מידע מוצק • על פי ההערכות, גם ראש השב"כ היה חלק מאותן שיחות • לשכת רה"מ: "הוא מייד יצא לקריה, קיים הערכת מצב וכינס את הקבינט"

,עודכן
0השמעה

הרמטכ"ל בהצהרה: "יחיא סינוואר וכל המערכת שתחתיו הם בני מוות - עכשיו זו עת למלחמה" // צילום: שמואל בוכריס

פרטים חדשים:על פי דיווח שפורסם היום (חמישי) בחדשות 12,הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלויוהאלופים בצה"ל קיימו שתי התייעצויות בערב שלפנימתקפת הפתע של חמאס.

על פי מידע שהגיע לידי "ישראל היום", נערכו התייעצויות גם עם ראש השב"כ. ההערכה היא כי בשום שלב לא ידעו במטה השב"כ כי מדובר במתקפה בסדר הגודל שפרצה בסופו של דבר. רק בשעה 6:17 המזכיר הצבאי של ראש הממשלה עודכן ומאז החלה ההיערכות. כמו כן, נודע כי באמצע השבוע שעבר ברשות לאמ"ן מידע רגיש ומטריד נוסף הקשור לגזרת עזה.

הרצי הלוי וקצינים בכירים בסיור באוגדה 91,צילום: דובר צה"ל

על פי הדיווח, לא היה בידי ראשי הצבא מידע ממשי מובהק, אמנם הורגשה תנועה חשודה של כוחות חמאס סמוך לגדר, אך המידע לא היה מוצק מספיק. בחדשות 12 גם דווח מפי גורמים בכירים כי נשקלה ההחלטה להעלות את רמת הכוננות ביום שלפני המתקפה אולם היא בוטלה.

מלשכת ראש הממשלה נמסר: "ראש הממשלה נתניהו עודכן רק בשעה 06:29 עם פרוץ הקרבות ולא לפני כן. הוא מייד יצא לקריה, קיים הערכת מצב וכינס את הקבינט".

נתניהו ובכירי צה"ל בהתייעצויות,צילום: חיים צח /לע"מ

הלוי: נפרק את חמאס

מוקדם יותר היום התייחס הרמטכ"ל בפעם השנייה מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" למצב בישראל. הלוי מסר בהצהרה כי "צה"ל נלחם בטרוריסטים חסרי רחמים שביצעו מעשים שלא ניתן לעלות על הדעת בכל מקום שיש בו אנשים בכל מקום שקיימות בו אנושות".

עוד אמר הלוי כי "בכל מקום שיש בו אנשים, בכל מקום שקיימת בו אנושות. על המתקפה המתועבת הזו החליט יחיא סינוואר, הריבון ברצועת עזה ולכן הוא וכל המערכת שתחתיו הם בני מוות. אנחנו נתקוף אותם, אנחנו נפרק אותם ונפרק את המערכת שלהם. צה"ל תחת פיקודי מבין את גודל השעה ואת גודל המשימה המוטלת על כתפינו".

נתניהו לאחר הקמת ממשלת החירום: "נחסל את חמאס כפי שהעולם ריסק את דאעש" // צילום: לע"מ

בתוך כך, על פינתוני אגף כוח אדם בצה"ל, ניתן לומר ש-854 גופות של אזרחים הגיעו לאחד מבסיסי צה"ל במרכז הארץ, 361 מהן זוהו, 264 נקברו. עד כה, הודיע צה"ל ל-222 משפחות של חללי צה"ל על נפילת בניהם ובנותיהם, 138 מהם נקברו, ובצה"ל מקווים שרובם המכריע ייקבר עד כניסת השבת.

בפועל, מספר חללי צה"ל שזוהו גבוה יותר מ-222, חלק מהמשפחות כבר קיבלו הודעה ולחלקן המודיעים יגיעו בזמן הקרוב. ישנן משפחות בצה"ל שהגיעו אליהן רק כדי לומר להן כי אין דיווח על החלל כרגע, אך בכל זאת חשוב היה ליצור איתן קשר ולהודיע להן שמצב יקירם לא ידוע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר