המתיחות בשומרון: מחבלים ביצעו היום (שישי) ירי לעבר בני נוער ישראלים שטיילו סמוך ליישוב אבני חפץ שבאזור. למרבה המזל לא היו נפגעים באירוע.
בהמשך לכך, כוחות הביטחון נכנסו לסריקות במחנה הפליטים הפלשתיני נור א־שמס, שממנו לפי החשד, המחבלים ביצעו את הירי. במהלך הסריקות באזור, אותר מרבץ של 13 תרמילים כ־150 מטרים מבור המים. בסביבת אותו בור בני הנוער מאבני חפץ טיילו. כאמור, אין נפגעים בתקרית הירי.
מצה"ל נמסר כי "התקבל דיווח על ירי בסמוך לאבני חפץ. אין נפגעים ולא נגרם נזק, כוח צה"ל ביצע סריקות במרחב ואיתר תרמילים. כוחות צה"ל ממשיכים לסרוק במרחב אחר חשודים".
המצב באזור מתוח במיוחד לאור הפיגועים האחרונים. במקביל, מתיישבים דיווחו היום על מעצר נוסף באזור היישוב פדואל של צעיר ישראל בן 19. על פי ארגון חוננו, מדובר בחבר טוב של אחד הנרצחים בפיגוע בעלי, שמצטרפים לשלושת חברים אחרים שלו שנעצרו.
בתוך כך, הבוקר השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר עלה ליישוב אביתר יחד עם ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, ויו"ר תנועת נחלה דניאלה וויס. "עמדתי ידועה," אמר בן גביר. "אני נותן לכם גיבוי מלא ומוחלט אבל אני רוצה הרבה יותר מהישוב כאן, צריך שיהיה כאן ישוב מלא, לא רק כאן, אלא בכל הגבעות מסביבנו. צריך ליישב את ארץ ישראל ובמקביל לישוב הארץ צריך לצאת למבצע צבאי, להוריד בניינים, לחסל מחבלים, לא אחד או שניים אלא עשרות ומאות ואם צריך גם אלפים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו