אפליה בשומרון? מאחז אביתר, ארכיון | צילום: איתן שויבר/TPS

חווארה פינת אביתר: בשומרון זועמים בעקבות "אפליה נגד תושבי המקום"

ראש מועצת שומרון פנה ליו"ר ועדת חוץ וביטחון אחרי שלטענתו פיקוד המרכז פעל למנוע עצרת • "ביום חמישי מציבים מחסומים בפני עשרות אלפי תושבים כדי למנוע הגעה לעצרת הזדהות עם אביתר ויום לאחר מכן מאפשרים לאנרכיסטים של השמאל לחסום כבישים באותו מקום"

זעם בקרב תושבי השומרון בעקבות "אפליית התושבים": ראש מועצת שומרון יוסי דגן פנה היום (ראשון) ליו"ר ועדת חוץ וביטחון, יולי אדלשטיין, בבקשה לבחון את התנהלות פיקוד מרכז: "ביום חמישי מציבים מחסומים בפני עשרות אלפי תושבים כדי למנוע הגעה לעצרת הזדהות עם אביתר ויום לאחר מכן מאפשרים לאנרכיסטים של השמאל לחסום כבישים באותו מקום. התנהלות תמוהה, חמורה ומפלה כלפי תושבי השומרון. דורש לברר מי קיבל את ההחלטה ובדק בית".

חסימת רכבים ישראליים בצומת תפוח, ארכיון, צילום: נדב גולדשטיין/ TPS

עוד נכתב: "ביד אחת פיקוד מרכז קיבל החלטה תמוהה ולא מידתית להציב ארבעה מחסומי בידוק (!) בצמתים מרכזיים בשומרון, כדי למנוע הגעת אנשים לעצרת הזדהות עם היישוב "אביתר" לאחר הרצח, דבר שהביא לפקקי ענק של עשרות אלפי רכבים בשומרון, ומהצד השני, יום לאחר מכן, בחר פיקוד מרכז, שלא לחסום את האוטובוסים של מאות אנרכיסטים, אנשי שמאל קיצוני וערבים שהגיעו להפגין בחווארה, כפי שעשו למשתתפי העצרת למען אביתר. אנשי השמאל הקיצוני חנו בצומת תפוח באין מפריע וחסמו כמה פעמים את הכביש בין צומת תפוח לחווארה".

פעילי השמאל בצעדת תמיכה בדרך לחווארה, צילום: עומדים ביחד

"במקרה זה נקט פיקוד מרכז בצעד מצמצם, וחסם את המפגינים מצומת הביתות בחווארה דהיינו, האנרכיסטים ופעילי השמאל הקיצוני הגיעו ממש עד לכניסה לכפר, וכאמור חסמו והציקו תוך סיכון עצמם והנהגים, גם את צומת תפוח וגם הכביש מצומת תפוח לכיוון חווארה. כביש ראשי שמוביל כזכור ליישובי גב ההר".

פקקי ענק בדרך לאריאל, צילום: ללא

"לכל בר דעת ברור שהתנהלות זו לוקה באפליה חמורה כלפי תושבי השומרון, אי שוויוון בפני החוק, ופגיעה חמורה במרקם החיים של התושבים. אני קורא לך אדוני לזמן לדיון בוועדה לאלתר את נציגי פיקוד מרכז בכדי להסביר את הפארסה הזו שאסור שתשנה", כך נכתב.

ביום חמישי קיימה תנועת "נחלה" עצרת מחאה והזדהות ביישוב אביתר בעקבות הפיגוע. בעקבות זאת, ובכדי למנוע מאזרחים להגיע לעצרת, הציב פיקוד מרכז ארבעה מחסומים בצמתי ענק בשומרון, אלון, אריאל, גית ותפוח.

מפקד פיקוד המרכז נפגש עם ראשי המועצות ביהודה ושומרון

מפקד פיקוד המרכז, אלוף יהודה פוקס, נפגש היום עם ראשי העיריות וראשי המועצות האזוריות והמקומיות ביו"ש ובחטיבת הבקעה והעמקים. במהלך הפגישה, הוצגו האתגרים המבצעיים בגזרה והמאמצים הנעשים למניעת הסלמה.

המפגש עם אלוף פיקוד המרכז, צילום: דו"צ

מפקד פיקוד המרכז הדגיש את חומרתם של אירועי הפשיעה הלאומנית האחרונים וציין כי יש לגנות אותם באופן ברור. עוד הדגיש האלוף כי אחת ממשימותיו של הפיקוד היא סיוע וחיזוק מרכיבי ההגנה והתשתיות הביטחוניות של הישובים במרחב. בסיום המפגש, ציין מפקד הפיקוד כי אנו נמצאים בתקופה מאתגרת ושיתוף הפעולה בין פיקוד המרכז למועצות והישובים מהווה מרכיב ביטחון מהותי.

השתתפה בהכנת הידיעה: לילך שובל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...