צה"ל על הטענות ל"טבח ילדים": "נפגעו משיגור פלשתיני כושל"

בישראל שוללים מכל וכל שהרג הילדים ברצועה נגרם מאש צה"ל • "לא ביצענו תקיפות באזור ג׳בליה בזמן המדווח"

ירי רקטות מהרצועה, צילום: אי.אף.פי

בערב יום הלחימה השני של מבצע "עלות השחר" (מוצ"ש), בעזה מדווחים על שישה הרוגים פלשתינים ו-15 פצועים בתקיפה באזור ג'בליה שבצפון הרצועה. כוחות הצלה הוזעקו לזירת ההפצצה ופועלים לחילוץ ההרוגים, הפצועים והלכודים. לפי חלק מהדיווחים, בין ההרוגים יש גם ילדים. 

בישראל שוללים שהרג הילדים ברצועה נגרם מאש צה"ל: "נפגעו משיגור פלשתיני כושל. צה״ל לא ביצע תקיפות באזור ג׳בליה בזמן המדווח, ועל פי הנתונים במערכות צה״ל מדובר בירי פלשתיני".

התיעוד שמוכיח: הילדים בג'בליה נהרגו משיגור פלשתיני

דובר צה"ל, תת-אלוף רן כוכב, אמר הערב בהערכת המצב: "אנחנו מדווחים על שני אירועים, על שניהם אין ודאות מוחלטת. בפעילות משותפת לצה"ל ושב"כ ככל הנראה סוכל לפני זמן קצר באמצעות מטוסי קרב בכיר בג'יהאד אסלאמי פלשתיני, חאלד מנצור, מקבילו הדרומי של תייסיר ג'עברי, שהיה יחד עם הסייען שלו בדירת מסתור ברפיח. הפעולה אושרה ע"י רה"מ ושר הביטחון. ביצוע של חיל האוויר, שליטה מרכזית לפגיעה בג'יהאד האסלאמי".

"חאלד מנצור רצה להוציא ירי תלול-מסלול ופיגוע נ"ט. היה מתכנן ואחראי לפיגוע נ"ט בימים האחרונים, היה אחראי לפיגוע של פינקי זוארץ, לפיגוע שבו נהרג רס"ן אלירז פרץ ז"ל ואחרים. גם בשומר החומות בוצע תחת פיקודו ירי רקטי כבד. עוד לא יודעים אם הסיכול שלו הצליח לחלוטין. סיכולו וסיכול ג'עברי הוא מסר ברור לג'יהאד - הם לא יאיימו על תושבי ישראל וביטחונם". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר