"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היועמ"ש מנדלבליט דחה את בקשת פרקליטי רה"מ נתניהו להשלמות חקירה

היועץ המשפטי לממשלה השיב בשלילה לפניית באי כוחו של ראש הממשלה, בטענה כי לא נדרשות פעולות חקירה נוספות בתיקים נגד נתניהו • גם הבקשה לגבות עדות נוספת מגורמים הקשורים לחקירות נשללה • רה"מ: "מצער שהלחץ של השמאל והתקשורת כנראה גורם ליועמ"ש להיחפז"

,עודכן
דחה את בקשת הסניגורים. נתניהו מול מנדלבליט // צילומים: עמית שבי, אורן בן חקון

היועץ המשפטי לממשלהאביחי מנדלבליט השיב היום (רביעי)לפניית באי כוחו של ראש הממשלה, אשר כללה, בין השאר, בקשות לבצע פעולות חקירה נוספות בתיקים הנוגעים למרשם.

בתשובה ששוגרה לצוות הסנגורים, נמסר מפי עוזרו הבכיר של היועמ"ש, כי "בשלב שבו אנו נמצאים לא נדרשות פעולות חקירה נוספות". כן הובהר לסנגורים כי המידע המצוי בידיהם הוא חלקי ביותר, ואף צוין כי כמה מהגורמים המוזכרים במכתבם, שלגביהם ביקשו כי תיגבה עדותם, כבר מסרו עדות במהלך החקירה.

ממשרד היועמ"ש נמסר כי "בשלב זהחומר הראיותנבחן אצל היועץ המשפטי לממשלה, וכפי שהבהרנו בעבר - מוצע להימנע מהסתמכות על פרסומים שונים על חומרי הראיות או תהליך העבודה על התיקים, ולדבוק רק בפרסומים הרשמיים".

תשובת היועמ"ש מגיעה, לאחר שבתחילת החודש הניחו פרקליטי רה"מ דרישה בפני היועץ לבצע השלמות חקירה של למעלה מ-60 עדים משמעותיים, שלטענתם לא נחקרו באף אחד מהתיקים. בבקשתם טענו הסנגורים: "בהחלטה הגורלית ביותר בתולדות המשפט בישראל, דוחסים תהליך של שנה וחצי לכמה ימים. אנו מקווים שהלחץ האדיר של השמאל על היועץ לא יכניע אותו פעם נוספת כשיידרש להחליט אם להתייחס לשתיים וחצי כתבות ב'וואלה' כאל שוחד".

"האמת תצא לאור בתהליך השימוע"

ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר בתגובה: "מצער שהלחץ של השמאל והתקשורת כנראה גורם ליועמ"ש להיחפז ולהודיע על שימוע לפני הבחירות, בשעה שהאמת תצא לאור בתהליך השימוע רק אחרי הבחירות. צר לי שהיועמ"ש דחה את בקשתי להתעמת עם עדי המדינה וגם את בקשת פרקליטיי לחקור עשרות עדים שלא נחקרו ושמוכיחים את צדקתי. כל זה יקרה בתהליך השימוע שיתקיים רק אחרי הבחירות ושבו יתרסקו כל הטענות נגדי, כפי שקרה לטענות נגד אישי ציבור אחרים שיצאו ללא רבב לאחר שניתנה להם ההזדמנות להגן על עצמם".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר