"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרשת שחיתות חמורה: שני ראשי רשויות, עוזר שר וראש עיר לשעבר עוכבו לחקירה

היחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית עצרה לחקירה עשרה אנשים ועיכבה עוד תשעה בחשד לשחיתות • החשד: קבלנים ויזמים זכו להטבות בעבודות תשתית

,עודכן
להב 433 // צילום ארכיון: יהונתן שאול

היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל"כ)בלהב 433פתחה הבוקר (שני) בחקירה גלויה, בתום תקופה ממושכת של חקירה סמויה, ועיכבה לחקירה שני ראשי רשויות, עוזר שר בכיר וראש עיר לשעבר. החשד שנבדק הוא שקבלנים ויזמים זכו להטבות בעבודות תשתית ותחבורה בהיקפים גדולים באזור חיפה והקריות תמורת שוחד.

הבוקר נעצרו לחקירה עשרה חשודים ועוכבו תשעה אנשים נוספים בחשד למעורבות בעבירות שוחד, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון, עבירות על פי פקודת מס הכנסה וכן עבירות נוספות. בין המעורבים שעוכבושני אישי ציבור בכירים בשלטון המקומי.

על פי יאל"כ, מדובר בחקירה מורכבת ורחבה המנוהלת על ידי משטרת ישראל בשיתוף יחידת יהלום ברשות המיסים ובליווי פרקליטות מחוז מרכז (פלילי).

במסגרת החקירה עלה החשד כי עובדי ציבור בכירים, ביחד עם אחרים, כל אחד על פי חלקו, ביצעו לכאורהעבירות שחיתותתוך מעורבות בעלי השפעה בחברות ממשלתיות ובמוסדות שלטון.

ממצאי החקירה עולה כי בעלי אינטרסים פעלו כדי לקדם את ענייניהם העסקיים, תוך ביצוע עבירות וכדי להשפיע על מקבלי ההחלטות בחברות ממשלתיות לקדם את ענייניהם.

כמו כן, עלה החשד כי בעלי תפקידים בכירים ברשויות מקומיותואף במשרדי ממשלה, מעורבים לכאורה אף הם בקידום ענייניהם של בעלי האינטרסים בתמורה לשוחד או ממניעים פסולים אחרים. במהלך היום בוצעו עשרות חיפושים וכן התבצעה פעילות אכיפה כלכלית נרחבת.

מהתנועה לאיכות השלטון נמסר: "הרשות המקומית בישראל הפכה כבר מזמן לחצר האחורית המוזנחת והלא מטופלת, המאפשרת צמיחה של גידולי פרא פעם אחר פעם. שילוב של כשלי שלטון ברמה המקומית לצד הזנחה רגולטורית של משרד הפנים והיעדר פיקוח מביאים אותנו בכל פעם מחדש למצב שבו ראשי רשויות ובכירים נוספים מוצאים את עצמם בחדרי החקירות. עד שלא תתוקן השיטה, ונראה יותר פיקוח על הרשויות המקומיות, ובייחוד בנושאי תכנון ובנייה ומכרזים, נמשיך להתעורר לכותרות מהסוג הזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר