"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שגרירות אריתראה פעלה לשחרור מסתנן אלים ממשמורת

טייסטי וולדנשי הועבר משמורת לאחר שהשתתף בקטטה המונית לפני שנתיים • לאחרונה נחשף ששגרירות אריתריאה העביר סכום ערובה על סך 3,000 ש"ח על מנת לשחררו

,עודכן
עובדים זרים בדרום ת"א (למצולמים אין קשר לכתבה), צילום: קוקו

שגרירות אריתריאה בישראל הפקידה ערבות כספית בבית הדין למשמורת כדי להביא לשחרורו של מסתנן תומך משטר, שעל פי החשד השתתף בקטטה המונית אלימה וכעת הוא מבקש מהמדינה להשיב את הכסף.

ביוני 2018 הועבר טייסטי וולדנשי למשמורת מנהלית לאחר שנעצר על ידי המשטרה בגין השתתפות בקטטה המונית בין תומכי ומתנגדי המשטר באריתריאה. לפי דו"ח המשטרה בעניין, בקטטה השתתפו עשרות מסתננים והיא נגמרה עם מספר מסתננים פצועים שפונו לבית החולים, פציעת שוטר ונזק לרכוש. כמו כן נעצרו בה שמונה מסתננים, חמישה מתוכם עם עבר פלילי של עבירות אלימות.

למרות שבדרך כלל במקרים מעין אלה מופעלת "משמורת מנהלית" על פי חוק הכניסה לישראל הקובע כי אין לשחרר שוהה שלא כדין שנשקפת ממנו סכנה לשלום הציבור, בית הדין למשמורת שחרר את וולדנשי לאחר כחודש בלבד, בין היתר בגלל פסיקות של בית המשפט העליון שהגבילו את האפשרות להחזיק במשמורת מנהלית מסתננים המעורבים בפשיעה אם אין אפשרות להרחיקם לארצם.

כאשר וולדנשי נשאל על ידי הדיין אם יהיה מוכן לצאת מרצון ענה לו כי איננו מוכן לחזור לאריתריאה, ולכן בהעדר אפיק הרחקה הוא שוחרר בתנאים שכללו הפקדת ערובה בגובה 3,000 ש"ח כתנאי לשחרורו.

לאחרונה פנה וולדנשי לבית הדין בבקשה כי המדינה תשיב לו את הסכום שהפקיד בערובה. דיינת בית הדין לירון קריספין בוקר דחתה את בקשתו, וקבעה כי הוא נותר מסתנן שוהה בלתי חוקי בישראל והערובה נועדה להבטיח את התייצבות ויציאתו מישראל.

"הסכום שהופקד הוא תנאי שממשיך לקיים את תכליתו, שכן המבקש עדיין נותר שוהה בלתי חוקי בישראל שמעמדו טרם הוסדר, וככזה עדין יש צורך בערובה כלשהי על מנת להבטיח את התייצבותו העתידית במשרדי רשות האוכלוסין וההגירה וכן את איתורו - ככל שהרחקתו תתאפשר בשלב כלשהו", כתבה.

אולם, פסק הדין חושף פרט מפתיע נוסף: מי שהפקיד עבור וולדנשי את סכום הערובה הייתה לא אחרת מאשר שגרירות אריתריאה בישראל, נציגות הממשלה ממנה נשקפת לו לכאורה סכנה אם יורחק בכפייה לארצו.

כך מתוארת הערבות בפסק הדין בהחלטה: "להשיב לו את כספי הערבות שהופקדו (ע"י שגרירות אריתריאה בישראל) כחלק מתנאי השחרור".

העובדה ששגרירות אריתריאה בישראל, הפקידה כספים עבור שחרור בערבות של מסתנן חשוד באלימות מעלה שאלות קשות בכל הנוגע ליחס למסתננים ולסכנה הנשקפת עבורם באריתריאה, וממילא בדבר האפשרות להשיבם לארצם.

עו"ד יונתן יעקובוביץ', מנהל "המרכז למדיניות הגירה ישראלית" אמר בתגובה: "הסיפור ממחיש עד כמה מופרכת המדיניות הנוכחית בנוגע למסתננים מאריתריאה. ממשלת ישראל מאפשרת למסתננים לנהל מלחמת אזרחים כאן ברחובות תל אביב, בגיבוי אקטיבי וכספי מלא של השגרירות. אם לא די בכך, בית הדין למשמורת משחרר שוב ושוב מסתננים אלימים המעורבים בפשיעה, בניגוד מפורש לחוק הכניסה לישראל, גם כאשר ברור לכל כי לא נשקפת להם כל סכנה בארצם. במקרה הזה כבר מדובר בפרודיה של ממש, כאשר שגרירות אריתריאה מפקידה ערובה בתואנה שאין אפשרות להחזירו לארצו. הגיע הזמן שהממשלה תתעורר משנת החורף שלה ותתחיל לטפל בסוגיה האסטרטגית הזו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר