אביעד משה, הנאשם בניסיון רצח שירה איסקוב, הודה היום (חמישי) לראשונה במיוחס לו בכתב האישום, אך טען כי לא התכוון לגרום למותה. במענה שהוגש לבית המשפט על ידי בא-כוחו, עו"ד אהרון רוזה, הוא הטיל את האחריות לתקיפה האכזרית על רעייתו לשעבר שירה איסקוב, וטען כי מעשי ההתגרות שלה נגדו בערב ראש השנה האחרון בביתם במצפה רמון, הם שגרמו לכל האירוע, ובכך הביאה אותו "לאבד שליטה על מעשיו".
לאחר מספר דחיות, ביום ראשון הקרוב צפוי להתחיל משפטו של משה בן ה-45, שמואשם כי ניסה לרצוח את אשתו בערב ראש השנה האחרון. תחילה הוגש נגדו כתב אישום בעבירות של ניסיון רצח וחבלה חמורה בנסיבות מחמירות כלפי בת זוגו, ובהמשך הוגש נגדו כתב אישום מתוקן, שייחס לו גם עבירה של התעללות בקטין או בחסר ישע. זאת, לאחר שבכל זמן התקיפה, שהה בנם של בני הזוג לצידה של שירה בעת שהותקפה באכזריות, הן באמצעות המערוך והן בדקירות סכין.
משה הותיר את הילד בסמוך לאמו בעת התקיפה, למרות הפצרות חוזרות ונשנות מצידה להזיז את הילד מהמקום, ובכך גרם סבל לילד, התנהג כלפיו באכזריות בכך שכפה עליו להיות נוכח ולצפות במעשיו כלפי אמו, הטיל עליו אימה משמעותית והפחיד אותו, כאשר מדובר בילד חסר ישע התלוי בנאשם.
יש לציין כי משה התבצר עד היום בשתיקה, סירב לענות לשאלות החוקרים, לא הודה שגרם לפציעות הקשות של שירה בסכין ובמערוך, ואף לא שחזר את האירועים הקשים. הוא האשים את זוגתו בכל מה שקדם לאירוע, ואף טען כי הוא זה שהיה קורבן לאלימות קשה מצידה.
בשבועות האחרונים ניהל עורך דינו מו"מ מול הפרקליטות כדי להביא להסדר טיעון בתיק, ובכך להביא להפחתה בעונשו של מרשו. אלא שבשבוע שעבר החליטו בפרקליטות לדחות את כל הניסיונות להגיע להסדר טיעון, והודיעו כי הם יפעלו כדי שבית המשפט יחמיר בעונשו.
במסגרת המענה לכתב האישום, כאמור, ביקש משה מבית המשפט לוותר על התהליך לשמיעת העדויות והראיות. לטענתו, כפי שהגיש לבית המשפט, אין כל צורך בחקירה של העדים הרבים בבית המשפט. עוד הוסיף כי הוא נותן את הסכמתו להגשת כל חומרי החקירה שנאספו על ידי המשטרה והפרקליטות לשופטים, ובכך יתייתר הצורך בשמיעת הראיות והעדים.
בסוף החודש אמורה איסקוב להעיד בבית המשפט עדות ראשית, ובה היא תספר על אירועי ערב ראש השנה, כאשר משה ניסה לרצוח אותה. יצוין, כי אם הבקשה של אביעד תתקבל על ידי השופטים, תימנע מתן עדותה של איסקוב, כמו גם עדותו.
במענה לכתב האישום מודה משה כי תקף את איסקוב, אך הוסיף וטען כי לא הייתה לו כל כוונה לרצוח אותה, ואלמלא ההתגרות שלה בו, הוא לא היה מאבד שליטה ולא היה פוגע בה. "היא ניצלה כל הזדמנות כדי לעלוב בנאשם, להתגרות בו, שוב ושוב, ולהתעלל בו מילולית", נטען.
"מסוכן לציבור": כתב אישום נגד צעיר שנתפס עם רימון, סכינים וחצי קילו חומר נפץ
כתב אישום הוגש נגד הנהג שדרס תחת השפעת סמים רוכב אופניים בקריית מלאכי
פרסומת | מהחיים הבטוחים לעולם העצמאות
אישום: הקטין היה בדרכו לשירותים - העובד במוסד הרפואי ביצע בו עבירות מין
אחרי כתב האישום: פרקליטות המדינה נוקטת בצעד נוסף נגד מנהיג כת "לב טהור"
