איש התקשורת ופעיל בל"ד עבד אבו שחאדה שוחרר הבוקר (ראשון) ממעצר, ללא תנאים מגבילים מלבד התחייבות להתייצב לחקירה אם יידרש. זמן קצר לאחר שחרורו פרסם אבו שחאדה הודעה חריפה שבה תקף את שירות הביטחון הכללי ואת הממשלה, וטען כי מעצרו נבע ממניעים פוליטיים ונועד להרתיע את הציבור הערבי.
"יצאתי עכשיו ממעצר שווא של מספר ימים. חקירה פוליטית, חסרת כל ביסוס. ציד מכשפות של השב"כ בשירות ראש הממשלה שמנסה לאיים ולהשתיק אותנו, ולהפוך את עצם ההצבעה של החברה הערבית ללא לגיטימית", כתב. עוד הוסיף כי החברה הערבית בחרה במאבק בכלים דמוקרטיים וכי "שום רדיפה לא תצליח להשתיק אותנו".
אבו שחאדה נעצר בלילה שבין שלישי לרביעי בשבוע שעבר, בפעילות משותפת של המשטרה והשב"כ, בחשד למגע עם סוכן חוץ. המעצר הגיע לאחר ששב מביקור בקטאר, שם ערך ריאיון עם חבר הכנסת לשעבר עזמי בשארה במסגרת פודקאסט שעסק בבחירות בישראל. בשארה, ממייסדי בל"ד, עזב את ישראל בשנת 2007 לאחר שנחקר בחשד לעבירות ביטחוניות.
בדיון בבית משפט השלום בתל אביב, שבו הוארך מעצרו עד היום, טענו סנגוריו כי מדובר בפעילות עיתונאית גלויה ולגיטימית, וכי אין הצדקה לחשוד בו בעבירה פלילית בשל עצם קיום הריאיון. לדבריהם, תוכן השיחה פורסם ברבים ולא מדובר במפגש חשאי. הם גם הזהירו כי המעצר עלול ליצור אפקט מצנן על חופש העיתונות והביטוי, בפרט בקרב עיתונאים מהחברה הערבית.
מנגד, נציגת המשטרה טענה בדיון כי מדובר בחקירה ביטחונית רגישה, והציגה בפני בית המשפט חומרי חקירה חסויים. השופטת קבעה כי קיים חשד סביר המצדיק את המשך המעצר והורתה להאריך אותו במספר ימים, עד להשלמת פעולות החקירה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו