"ניסה להרעיל בכוונה": בית המשפט קיבל החלטה בפרשת "פרינוק"

בית משפט השלום בירושלים האריך בשישה ימים את מעצרו של תושב הדרום שנעצר אמש • המשטרה טוענת כי החשוד החדיר חומרי הרדמה למחיות התינוקות של חברת פרינוק באופן מכוון, והשופט קבע כי קיים חשד סביר שקושר אותו למעשים בעוד החקירה נמשכת

מחית לתינוקות מחברת פרינוק , ללא
מחית לתינוקות מחברת פרינוק | צילום: ללא

בית משפט השלום בירושלים האריך היום (שלישי) בשישה ימים את מעצרו של תושב הדרום בשנות ה-40 לחייו, החשוד שהחדיר חומרי הרדמה למחיות פירות לתינוקות של המותג פרינוק. המעצר הוארך לאחר שהמשטרה טענה בדיון כי ההרעלה בוצעה במכוון.

ההחלטה להאריך את מעצרו של החשוד התקבלה הבוקר לאחר שנציגי המשטרה הציגו לשופט את ממצאי החקירה הסמויה. בדיון טענו החוקרים כי תושב הדרום "מעורב בהרעלה באופן מכוון". שופט בית המשפט, שבחן את החומרים, ציין כי אכן קיים חשד סביר הקושר את האיש למעשה. כעת במשטרה ממשיכים לחקור ולבדוק אם אנשים נוספים היו מעורבים באירוע.

אזיקים (אילוסטרציה) | צילום: דוברות המשטרה

התפתחות זו מגיעה כחודשיים לאחר שהפרשה נחשפה. בחודש יוני האחרון פתח משרד הבריאות בבדיקה מקיפה בעקבות אשפוזם של ארבעה פעוטות, שני זוגות אחים, בבית החולים הדסה עין כרם. הילדים פונו למיון כשהם סובלים מישנוניות קיצונית, אפתיות וחולשה. בירור רפואי העלה כי הם צרכו מחיות פירות של פרינוק, שנרכשו כיחידות בודדות בסניפי רשת זול ובגדול.

הצוות הרפואי שטיפל בילדים במחלקה לרפואה דחופה, זיהה דמיון למקרה קודם מחודש מאי, שבו ילד נוסף פונה לבית החולים עם תסמינים זהים. תוצאות בדיקות הדם והשתן של כל המעורבים הראו כי בגופם נמצאו חומרי הרגעה מסוג בנזודיאזפינים. חומרים אלו נמצאים לרוב בתרופות מרשם ובכדורי שינה חזקים.

אמא של הבנות שהורעלו מפרינוק | צילום: אורן בן חקון

הממצאים הועברו באופן מיידי לרשויות האכיפה והובילו לפתיחת החקירה. הילדים עצמם שוחררו לביתם כשהם ערניים ובמצב טוב. המשטרה, שרשמה פריצת דרך בתיק בימים האחרונים, עורכת כעת פעולות נוספות כדי לברר את המניע מאחורי החדרת החומרים המסוכנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר