השחיתות בהסתדרות: המשטרה תפסה עשרות מיליוני שקלים בחשבונות בנק

התפתחות בחקירת פרשת "יד לוחצת יד" בהסתדרות • המשטרה עלתה על חשבונות בנק של חברות ציבוריות ואישים החשודים בפרשה, בהם נתפסו סכומי כסף גדולים

"יד לוחצת יד". פרשת השחיתות בהסתדרות. צילום: גדעון מרקוביץ

התפתחות בחקירת החשדות לשחיתות בהסתדרות: המשטרה תפסה הבוקר (שני) עשרות מיליוני שקלים בחשבונותיה של חברת מנורה מבטחים ובחשבונותיהם האישיים של חלק מבכיריה.

במסגרת חקירת פרשת "יד לוחצת יד" ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433, ביצעה הבוקר היחידה תפיסות כלכליות בסכום כולל של עשרות מיליוני שקלים בחשבונותיה של חברה ציבורית ובחשבונותיהם האישיים של חלק מבכיריה. במהלך השבוע, יזומנו אלה לחקירות המשך ביאח"ה.

ממצאי החקירה עד כה בתיק "יד לוחצת יד", חיזקו את החשדות נגד המעורבים. אחת מתתי הפרשיות הנחקרות, עוסקת בחברה ציבורית, אשר על פי החשד קידמה חתימה וחידוש של פוליסת תרופות בהסתדרות הכללית, תוך מתן טובות הנאה ותשלומים לסוכן הביטוח עזרא גבאי, לאור יכולתו להשפיע על ארנון בר דוד לקידום הפוליסה המדוברת וחידושה מעת לעת, למטרת הגדלת רווחי החברה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר