"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נקבע מותו של נער בן 15 באירוע ירי פלילי ביפו

נער נוסף בן 17 נפצע באורח בינוני • כוחות משטרה של תחנת יפו נמצאים בזירת הירי ברחוב אבן רושד, והחלו בפעולות חקירה לצד איסוף ראיות במסגרת החקירה שנפתחה

,עודכן
0השמעה
זירת הרצח ביפו. צילום: אבי כהן

באירוע ירי שהתרחש לפני זמן קצר ברחוב אבן רושד ביפו, נפצעו שני צעירים בני 15 ו-17. מצבו של בן ה-16 הוגדר בתחילה אנוש, אך בהמשך נקבע מותו בבית החולים וולפסון. מצבו של הצעיר השני, בן 17, בינוני.

בן 17 נפצע קשה באירוע ירי ביפו// דוברות המשטרה

כוחות גדולים ממשטרת מחוז תל אביב הגיעו לזירה, וחוקרי מז"פ החלו באיסוף ממצאים וראיות. במקביל, השוטרים גובים עדויות ומבצעים סריקות לאיתור חשודים. הרקע לאירוע פלילי, ונסיבותיו נבדקות.

מפרטים ראשוניים עולה כי הנער שנהרג, אחמד ג'עברי, שהה בחנות מכולת ברגעי הירי. מפקד מחוז תל אביב, ניצב חיים סרגרוף, קיים הערכת מצב עם ממ"ר איילון, תנ"צ דניאל חדד, ועם כלל המפקדים בזירה. החקירה הוטלה על יל"פ איילון.

חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו לשניים טיפול רפואי ופינו אותם לבית החולים וולפסון. חובשים בכירים במד"א יוסף כורדי ומתן מזרחי סיפרו: "ראינו נער כבן 15 כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה, עם פציעות חודרות קשות בגופו".

"הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותו לבית החולים כשמצבו קריטי ואנחנו נלחמים על חייו", הוסיפו. "במקביל, צוותי מד"א נוספים שהגיעו למקום טיפלו ופינו לבית החולים נער נוסף שנפצע באורח בינוני".

אחמד ג'עברי, בן 15, נרצח ביפו,צילום: ללא קרדיט

בעקבות רצח הנער מסר עו"ד אמיר בדראן, סגן ראש עיריית תל אביב-יפו: "הפשיעה והאלימות אינן מבחינות בין אדם לאדם - הן פוגעות בבני נוער, בנשים ובאזרחים חפים מפשע, וגובות מחיר כבד ממשפחות ומקהילות שלמות. רצח נער בן 16 ביפו הוא אירוע מזעזע וכואב, שממחיש פעם נוספת את עומק המשבר בתחום הביטחון האישי. לצערנו, תחת הממשלה הרעה והכושלת הזו, הפשיעה והאלימות ממשיכות להשתולל ברחובות, והמחיר משולם בחיי אדם".

בדראן הוסיף כי החברה הערבית סובלת שנים ארוכות מהזנחה ומהפקרה במאבק בפשיעה המאורגנת ובנשק הבלתי חוקי, וכי כיום ברור שגל האלימות אינו נעצר בה בלבד - אלא גולש ופוגע בחברה הישראלית כולה. לדבריו, "תושבות ותושבי יפו, כמו כלל אזרחי המדינה, זכאים לחיות בביטחון, ללא פחד וללא חשש לחייהם. האחריות למיגור הפשיעה והאלימות מוטלת בראש ובראשונה על ממשלת ישראל ועל משטרת ישראל, ועליהן לפעול באופן מיידי, נחוש ושוויוני למיגור ארגוני הפשיעה ולאיסוף הנשק הבלתי חוקי, לפני שייגבו קורבנות נוספים".

תת ‏ניצב דני חדד מפקד מרחב איילון בזירת הרצח ביפו // אבי כהן

תת ניצב דני חדד, מפקד מרחב איילון, מסר: "אנחנו החלנו בפעולות מודיעיניות, פעולות מבצעיות, כדי לאתר את החשודים. כרגע אנחנו בזירה. אני הטלתי את החקירה על מפקד היחידה ללוחמה בפשיעה של מרחב איילון, אנחנו בשלבים הראשונים, על פניו קשה לומר שהיו יעדים או לא יעדים, בסוף זה ילדים, בסוף זה אירוע חמור, שלא מתקבל על הדעת לירות בנערים".

"אנחנו מעריכים שזה יכול להיות שזה קשור לסכסוך פלילי יותר רחב כרגע, הם לא דמויות מוכרות, אבל במעטפת בהחלט יכולה להיות אפשרות כזאת. אנחנו בודקים אותה, בוחנים אותה, גם מודיעינית, גם מבצעית. ונעשה את הפעולות כדי להגיע לחקר האמת", הוסיף תת ניצב חדד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר