התחזו לנציגי הביטוח הלאומי: בן 31 הואשם בפרשת "העוקץ הרוסי"

אולג פוגוסיאן, תושב בת ים, הואשם בפרשת הונאת הקשישים ברחבי הארץ • כתב האישום מתאר פעילות עבריינית מתוחכמת, מאורגנת ושיטתית כנגד דוברי רוסית ברחבי הארץ • חברי הרשת לקחו עשרות אלפי שקלים במזומן מהקשישים, ומכרו זהב בשווי של כחצי מיליון שקלים

התחזו לנציגי ביטוח לאומי: בן 31 הואשם בפרשת "העוקץ הרוסי". צילום: Getty Images

כתב אישום הוגש כנגד אולג פוגוסיאן, בן 31 מבת ים, שהיה חלק מרשת ההונאה המאורגנת המכונה "העוקץ הרוסי", שפעלה באופן שיטתי נגד קשישים דוברי רוסית ברחבי הארץ.

כתב האישום שהוגש ע"י עו"ד יהונתן אילון-הירש מפרקליטות מחוז מרכז מתאר פעילות עבריינית מתוחכמת, מאורגנת ושיטתית, שבוצעה תוך ניצול מכוון של אוכלוסייה מבוגרת ופגיעה, כאשר חברי הרשת פעלו כדי לרכוש את אמון הקשישים וקיבלו לידיהם את רכושם וכספם.

מכתב האישום עולה, כי חברי הרשת נהגו ליצור קשר טלפוני עם קשישים ולהציג עצמם בכזב כנציגי הביטוח הלאומי, רשות המיסים, בנקים וגופים רשמיים נוספים. לאחר שרכשו את אמון הקורבנות, הנחו אותם לרכז כסף מזומן, תכשיטים ורכוש יקר ערך ולהעבירם לנציג מטעמם באמתלות שונות.

הונאת קשישים, אילוסטרציה. חברי הרשת נהגו ליצור קשר טלפוני עם קשישים ולהציג עצמם בכזב כנציגי הביטוח הלאומי, צילום: GettyImages

כך למשל, באחת השיחות, נאמר לאישה מבוגרת כי לאור פגיעת הטיל האיראני בבית בערד, כדאי לה לבטח כסף וזהב המוחזקים בבית. לאחר שיחת ועידה עם אחר שהתחזה לנציג מס הכנסה, נאמר לה כי יגיע שליח לביתה לקחת את הרכוש, לבטח אותו ולהחזיר לאחר מכן.

בשיחה עם נפגעת אחרת, נאמר לה ע"י מי שהתחזה כנציג ביטוח לאומי, כי בהתאם לחוק חדש יש לבטח רכוש וכסף הנמצא בבית וכי הביטוח מבוצע פיזית. בהמשך הגיע פוגוסיאן בעצמו, או מי שפעל מטעמו, אל בתי הקשישים, לרבות לדיור מוגן ואסף את הרכוש והכסף. במקרים מסוימים התחזה לאדם אחר שאינו דובר רוסית, במטרה להקשות על הקורבנות לתקשר עמו ולהבין כי מדובר בתרמית.

כתב האישום מייחס לפוגוסיאן 12 סעיפי אישום, צילום: דוברות המשטרה

עוד עולה מכתב האישום כי פוגוסיאן היה אחראי גם על מימוש חלק מהשלל שהתקבל במרמה. בין היתר, איתר סוחר זהב, בדק מראש את תנאי המכירה ואת המחירים שניתן לקבל עבור התכשיטים, ובהמשך מכר זהב שהתקבל מהקשישים במסגרת פעילות הרשת. בדרך זו, נמכר זהב בשווי של כחצי מיליון שקלים, בנוסף לעשרות אלפי שקלים במזומן שהתקבלו מהקשישים.

כתב האישום מייחס לפוגוסיאן 12 אישומים בגין ביצוע עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות בצוותא, התחזות לאדם אחר בכוונה להונות, גניבה, שיבוש מהלכי משפט ועבירות נוספות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר