ריסוס של דגל פלסטין על בניין עיריית לוד בתחילת חודש מרץ, בתקופה רגישה מבחינה ביטחונית, הוביל למעצרו של מוחמד סאקללה, צעיר מהעיר. המשטרה טענה כי מדובר באירוע בעל רגישות ציבורית גבוהה שהתרחש בזמן מלחמה ואילו סנגוריו טענו כי מדובר בקרקס תקשורתי של משטרת מחוז המרכז ומפקד המחוז ניצב אמיר כהן עם השר איתמר בן גביר.
בית משפט האריך את מעצרו עד ליום ראשון וציין כי הוא לא מתייחס לעבירת ההסתה לאלימות כי המשטרה לא ביקשה אישור מהפרקליטות לחקור את החשד והמשטרה עוד לפני הדיון החליטה להסיר את סעיף הזדהות עם ארגון טרור.
החשוד נעצר אתמול בעיר לוד ונחקר בחשד למעורבות בריסוס הגרפיטי על בניין העירייה. במסגרת החקירה עלו מספר פעולות שיש לבצע, היום נציג המשטרה הדגיש כי מדובר ב"אירוע חמור בעל רגישות ציבורית גבוהה", והוסיף כי החקירה נמצאת עדיין בראשיתה וכי יש לבצע שורה של פעולות חקירה נוספות.
החשוד הכחיש את המיוחס לו, אך לדברי המשטרה קיים "חשד סביר שמונח בפני בית המשפט" הקושר אותו לעבירות המיוחסות לו. עוד עלה בדיון כי תחילה יוחסה לחשוד גם עבירה של הזדהות עם ארגון טרור, אולם עבירה זו נמחקה מהבקשה להארכת המעצר.
מנגד טענו סנגוריו של החשוד, עורכי הדין חאלד אזברגה ורמזי קטילאת, כי מדובר בניפוח של האירוע וכי בסופו של דבר מדובר בריסוס גרפיטי בלבד. לדבריהם, מעצרו של החשוד בוצע בצורה ראוותנית ואף לווה בפרסום תקשורתי עוד בטרם התקיים הדיון בבית המשפט.
עוד טענו כי החשוד מגיע ממשפחה נורמטיבית, אין לו עבר פלילי, וכי אביו משמש חבר מועצת העיר. לטענתם, "מה שיש באירוע זה ריסוס גרפיטי של דגל פלסטין", והוסיפו כי החקירה נוהלה באופן שמייצר נזק לחשוד ולמשפחתו. הסנגורים גם מתחו ביקורת על התנהלות המשטרה ועל הפרסום התקשורתי סביב המעצר, וטענו כי נעשה ניסיון להעצים את האירוע מעבר למהות העבירה עצמה.
השופטת שירלי דקל נוה ציינה בהחלטתה כי לחשוד יוחסו עבירות של הסתה לאלימות, מגע עם סוכן חוץ והשחתת פני מקרקעין, אולם קבעה כי לגבי עבירת ההסתה לאלימות נדרש אישור פרקליטות שלא התקבל, ולכן לא ניתן להתייחס אליה במסגרת בקשת המעצר.
עם זאת, לאחר שעיינה בחומר החקירה קבעה השופטת כי קיים חשד סביר למעורבות החשוד בעבירות האחרות וכי יש לאפשר למשטרה להשלים את פעולות החקירה הנדרשות. עוד ציינה כי חלק מפעולות החקירה עלולות להיות משובשות אם החשוד ישוחרר.
השופטת התייחסה גם לטענות ההגנה בנוגע לפרסום המעצר בתקשורת וציינה כי הסנגורים רשאים לפנות בנושא לגורמים הרלוונטיים. בנוסף דחתה את הבקשה לאיסור פרסום שמו של החשוד וקבעה כי נקודת המוצא היא פומביות הדיון וכי לא הוכח כי פרסום שמו יגרום לנזק חריג מעבר לזה שנגרם לכל חשוד. בסופו של דבר קבעה השופטת כי יש להאריך את מעצרו של החשוד, אך לתקופה קצרה מזו שביקשה המשטרה, והורתה כי מעצרו יוארך עד ליום ראשון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו