ארב לקורבן, ירה בו מטווח אפס לעיני בנו ואשתו ההרה - עד שהנשק נתקע

אשביר טרקין הורשע בבית המשפט המחוזי בתל אביב בניסיון רצח • הוא עקב אחר המתלונן מהמספרה ועד לגן המשחקים • ירה לעברו לעיני משפחתו ורק בשל מעצור בנשק לא השלים את המעשה • הקורבן נפצע קשה ושרד לאחר אשפוז ממושך

אקדח (אילוסטרציה). צילום: ללא קרדיט

בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע היום (חמישי) את אשביר טרקין בעבירת ניסיון רצח, לאחר שירה באדם באור יום בגן שעשועים בעיר, לעיני אשתו ההרה ובנו הפעוט, לפני כשלוש שנים. בנוסף, הורשע בעבירות חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, נשיאת והובלת נשק שלא כדין, שיבוש מהלכי משפט והחזקת סכין.

גן משחקים (אילוסטרצה), צילום: ללא

על פי הכרעת הדין, שניתנה לאחר הליך הוכחות, על רקע סכסוך קודם עם המתלונן, הצטייד טרקין בנשק מאולתר והמתין לו ליד מספרה בעיר. כאשר סיים המתלונן להסתפר, עקב אחריו באמצעות אופניים חשמליים עד לגן המשחקים, שם המתינו לו אשתו ההרה ובנו הפעוט. לאחר חילופי דברים קצרים, ירה בו מטווח קצר בבטנו לעיני בני משפחתו.

המתלונן ניסה להימלט מהגינה, אך טרקין רדף אחריו וירה שוב בניסיון להשלים את מעשיו. רק בשל מעצור בנשק הפסיק את הירי ונמלט מהמקום. הקורבן פונה לבית החולים כשהוא פצוע קשה, אושפז בחדר הלם ונותר מורדם ומונשם במשך למעלה משבוע.

טומן ראשו בחול

במהלך ההליך המשפטי הכחיש טרקין כל מעורבות וטען כי לא ירה באף אדם ואף לא נכח בזירת האירוע.
בית המשפט המחוזי קיבל במלואה את עמדת הפרקליטות וקבע, כי "גרסתו, אינה גרסת אמת, כאחד הטומן ראשו בחול", וקבע כי מדובר ב"הכחשה כללית, מתחמקת ומנותקת מן הראיות שהונחו לפתחו של בית המשפט".

עוד דחה בית המשפט את יתר טענות ההגנה של טרקין, ובהן טענות בדבר מחדלי חקירה, וקבע כי הפרקליטות הציגה מארג ראיות איתן, סדור ומבוסס שהצביע עליו באופן ברור כמי שביצע את הירי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר