איש תקשורת מוכר נחקר היום (רביעי), החל משעות הצהריים, במפלג ההונאה של משטרת תל אביב בחשד להסתה לטרור, בעקבות פוסט מחריד ברשת X שבו הביע שמחה על מותם של חמישה חיילי גדוד נצח יהודה שנפלו בבית חאנון.
בפוסט הקיצוני כתב: "העולם טוב יותר הבוקר, ללא 5 צעירים שהשתתפו באחד הפשעים האכזריים נגד האנושות. למרבה הצער, עבור הילד בעזה שעכשיו מנותח ללא חומרי הרדמה; הילדה הגוועת מרעב והמשפחה שמכווצת באוהל תחת הפצצות, זה לא מספיק. זוהי קריאה לכל אמא ישראלית: אל תהיי הבאה לקבל את הבן בארון כפושע מלחמה. סרבו".
צוות ההסתות המשולב של המשרד לביטחון לאומי ומשטרת ישראל קיבל אתמול (שלישי) את אישור הפרקליטות לפתוח בחקירה הפלילית נגד העיתונאי, בעקבות הפרסום שזכה לגינויים נרחבים. גורמים במשטרה מסרו: "בהמשך לפרסום הבזוי ברשת X, צוות ההסתות המשולב גיבש המלצה בהליך מזורז והעביר המלצותיו להחלטת הפרקליטות".
מהמשרד לביטחון לאומי ומהמשטרה נמסר: "נמשיך לפעול בהתאם למדיניות השר איתמר בן גביר ומפכ"ל המשטרה דני לוי ונפעל ביד קשה וחסרת פשרות נגד כל מי שיביע דברי הסתה או תמיכה באויב".
סגן השר אלמוג כהן הגיב לפתיחת החקירה: "אני מברך את משטרת ישראל על ההודעה כי בעקבות פנייתי יפתחו בחקירה פלילית נגד האוטו-אנטישמי והאמירות המחפירות שלו שפגעו בחיילנו ובמשפחות השכולות. עמוד איתן נגד מי שיפיץ דברי שנאה וקללי חיילי צה"ל".
בתום החקירה יוחלט אם להביא את איש התקשורת לבית המשפט על מנת לבקש את הארכת מעצרו, או לשחררו בתנאים מגבילים. המקרה מהווה חלק ממאמצי הרשויות להתמודד עם גל ההסתה ברשתות החברתיות, במיוחד כנגד חיילי צה"ל ומשפחות השכולות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו