"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ניצלו עובדים זרים - וגרפו לכיסם מיליונים: חשד נגד עורכי דין ממרכז הארץ

שני עורכי דין נעצרו בחשד שהיו מגישים מאות תביעות חוב מקבילות בשם עובדים פיקטיביים - ולוקחים לעצמם כמחצית מהסכום • במשטרה קראו: "ניצול ציני של אוכלוסייה מוחלשת, סמכו עליהם כי הם עורכי דין"

,עודכן
0השמעה
להב 433. צילום: יוסי זליגר

היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית בלהב 433 עצרה הבוקר (חמישי) שני עורכי דין ועיכבו נוספים, בחשד לביצוע עבירות מרמה בנסיבות מחמירות, זיוף, שימוש במסמך מזויף, עבירות מס, הלבנת הון וגניבה בידי מורשה.

מהחקירה הסמויה שנערכה עולה כי החשודים, עורכי דין מהמרכז, קיבלו פניות מעובדים זרים שהועסקו בחברות בניקיון ולא הכירו את זכויותיהם הסוציאליות, והגישו בשמם תביעות חוב. על פי החשד, השניים הגישו לביטוח לאומי בין השנים 2021-2024 מאות בקשות לתביעות עבור עובדים פיקטיביים ומועסקים בחברות שפשטו רגל. בנוסף, לפי החשד הגישו עורכי הדין תביעות כפולות - למעסיקים ולביטוח הלאומי במקביל - ומשלשלים לעצמם כ-50% מהכסף, סכומים שהגיעו למיליוני שקלים.

"ניצלו לקונה שלא מאפשרת לאתר תביעות מקבילות". ביטוח לאומי,צילום: יוסי זליגר

גורמים במשטרה הסבירו: "הם ניצלו לקונה של ביטוח לאומי שלא מאפשרת לדעת אם מגישים תביעה נוספת במקביל. סמכו עליהם כי הם עורכי דין, החשד הוא לעשרות ואף מאות עובדים שתבעו בשמם".

בהודעת המשטרה לאחר המעצר נמסר: "מדובר בעבירות חמורות פי כמה, שכן החשודים לא רק שגנבו את כספי הקופה הציבורית - אלא עשו זאת תוך ניצול ציני של אוכלוסייה מוחלשת, שרק ביקשה לקבל את כספי הפיצויים המגיעים לה כחוק".

מעצרם של החשודים הוארך עד ליום שני, ולבקשת סנגוריהם החליט בית המשפט לאסור את פרסום שמם ופרטיהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר