"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לאחר כשבע שנים במאסר: שוחרר עזרא שיינברג שהורשע בעבירות מין
שיינברג הורשע בביצוע עבירות מין חמורות בלפחות שמונה נשים מקהילתו • אתמול הפגינו עשרות בני אדם מול כלא מעשיהו במחאה על שחרורו וחזרתו לעיר קצרין • "מדינת ישראל חייבת לקחת אחריות ולמנוע חזרה של עבריין מין מסוכן לקהילה"
עזרא שיינברג ביציאתו מהכלא | צילום: יוסי זליגר

לאחר כשבע שנים במאסר: שוחרר עזרא שיינברג שהורשע בעבירות מין

שיינברג הורשע בביצוע עבירות מין חמורות בלפחות שמונה נשים מקהילתו • אתמול הפגינו עשרות בני אדם מול כלא מעשיהו במחאה על שחרורו וחזרתו לעיר קצרין • "מדינת ישראל חייבת לקחת אחריות ולמנוע חזרה של עבריין מין מסוכן לקהילה"

חנן גרינווד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הרב עזרא שיינברג, לשעבר ראש קהילה וישיבה "אורות האר"י" בצפת, שוחרר הבוקר (ראשון) מכלא מעשיהו לאחר שבע שנים וחצי במאסר. שיינברג הורשע בביצוע עבירות מין חמורות בלפחות שמונה נשים מקהילתו.

ב-2015 הגיעו לרב העיר צפת, הרב שמואל אליהו, תלונות על כך ששיינברג פגע בנשים שהגיעו אליו לייעוץ. הרב אליהו, שהכיר אותו היטב ועמד איתו בקשרים טובים קודם לכן, כינס בית דין של שלושה רבנים, שבו שיינברג הודה במעשים שבהם הואשם והסכים להשעות את עצמו ממגע עם הציבור. אלא שלאחר שלא עמד בתנאי פסק הדין חשף הרב אליהו את מעשיו בפני תלמידי הישיבה. במקביל הגישו 12 נשים תלונות נגדו. שיינברג עצמו נעצר כשניסה להימלט לברזיל.

הקים בית דין מיוחד בעניינו, הרב שמואל אליהו, צילום: צחי מרים

לאחר הרשעתו חשפו שלוש נשים שנפגעו ממנו את מה שהתרחשבריאיון ל"ישראל היום". הן סיפרו בין היתר כי דרש מהן להסתיר את מה שעשה. "הייתי שולחת לו תמונות של הילדים שלי, כדי שיברך אותם. היום אני מפחדת שהשתמש בתמונות האלה לסטיות שלו. האמנתי שהוא המלאך השומר שלי, ששומר על הילדים שלי. כשהגעתי לפרקליטות בפעם הראשונה, הכל התנפץ. הוצאתי ממני את כל הבכי", סיפרה אחת הנפגעות. "כשהתחילה החקירה וצצו עוד ועוד נשים, לא הבנתי מאיפה הן מגיעות. הייתי בטוחה שאני היחידה. האמון שלי ברבנים נפגע מאוד. ירדתי ברמת קיום ההלכות שלי. אני לא רוצה שהילדים שלי יגדלו להיות צדיקים שטובלים במקווה ומגדלים זקן, רק שיהיו אנשים זכים וישרים".

תושבי קצרין חוששים

בשבועות האחרונים, לקראת שחרורו הוקם מטה מאבק שהוביל משמרות מחאה ליד בית משפחתו בקצרין, ובגיבוי המועצה המקומית הם דורשים לסלקו בטענה כי מסוכנותו עדיין גבוהה ובשל החשש שישוב לפגוע בנשים. אתמול הפגינו עשרות בני אדם מול כלא מעשיהו במחאה על שחרורו הקרב.

מיכל הכהן, מנפגעותיו, אמרה אתמול בהפגנה מול בית הכלא כי "קהילת קצרין צפויה לקבל לתוכה מחר עבריין מין שהצליח לתעתע בנשים ולפגוע בהן תוך שימוש במניפולציות וכריזמה מיוחדת. שיינברג מעולם לא הביע חרטה אמיתית על מעשיו וייתכן בהחלט שראה אותו מקים קהילה חדשה בעיר ומסכן באופן ממשי נשים נוספות שעשויות ליפול ברשתו. כולנו חייבים וחייבות למחות כנגד המעבר של שיינברג ולהצביע על הסכנה מהאיש הזה על מנת למנוע את הפגיעה הבאה. מדינת ישראל חייבת לקחת אחריות ולמנוע חזרה של עבריין מין מסוכן לקהילה שעשוי לחזור לסורו - כפי שידוע על רוב רובם של עברייני המין שחוזרים בסופו של דבר לפגוע שוב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...