"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פסחזון מחייך: אתגר קרת זכה בפרס ספיר לספרות
הסופר המוערך זכה בפרס היוקרתי על ספרו "תקלה בקצה הגלקסיה" • ועדת הפרס: "הספר נוגע בלב ליבה של חוויית השיבוש בסדר העולם"
הסופר אתגר קרת // צילום: שוקה כהן // אתגר קרת והפרס

פסחזון מחייך: אתגר קרת זכה בפרס ספיר לספרות

הסופר המוערך זכה בפרס היוקרתי על ספרו "תקלה בקצה הגלקסיה" • ועדת הפרס: "הספר נוגע בלב ליבה של חוויית השיבוש בסדר העולם"

, עודכן

הסופר אתגר קרת הוא הזוכהבפרס ספירלספרות של מפעל הפיס לשנת 2018, כך הוכרז הערב בטקס בנמל תל אביב. קרת זכה בפרס על ספרו "תקלה בקצה הגלקסיה" (כנרת זמורה ביתן).

קרת גרף עם זכייתו פרס על סך 150 אלף שקל. ספרו יתורגם לערבית ולשפה נוספת, לפי בחירתו. בנימוקי הוועדה לבחירתו של קרת נכתב: "הספר 'תקלה בקצה הגלקסיה' נוגע בלב לבה של חוויית השיבוש בסדר העולם.

"הקיום הישראלי הופך לפירור של הוויה בתוך עולם חסר היררכיות, שאין בו מרכז אחד, ואין בו נקודת מבט שליטה. מבעד לשפה ולהוויה הקלילות-לכאורה של אתגר קרת מבצבץ עצב עמוק מאוד.

"הדמויות השונות נקשרות זו לזו דרך זרות, בדידות, ותחושה חזקה של היות מופקר בעולם. בה בעת, הדמויות כמהות לאהבה ולאינטימיות. האטומיזם, ההפקרה והתלישות בני המאה ה-21 באים לידי ביטוי צורני ותמטי מזהיר בסיפורי הקובץ הזה. קרת מנכיח את סוגת הסיפור הקצר כצורת הביטוי הספרותי המזוקקת והכרחית של הזמן הזה", נכתב.

• ביקורת: החדש של עומר אדם

• האח הגדול: איפה נכשל גילי מוסינזון?

• נחשף פרצופו האמיתי של דודו פארוק

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...