ארבעה דברים שחייבים לדעת בדרך להשגת פטנט
חשבתם על רעיון מוצלח ואתם רוצים לרשום עליו פטנט שיגן עליכם מפני מתחרים או שיעזור לכם להרשים את המשקיעים. הדרך להשגת ורישום פטנט היא ארוכה (בד"כ כמה שנים), מורכבת (מצריכה ידע טכני ומשפטי רב) ומאוד יקרה (עשרות אלפי שקלים). אז להלן ארבעה דברים שכל ממציא או יזם חייב לדעת בדרך להשגת פטנט
,עודכן
0השמעה
בשיתוף ניוטון חיפוש פטנטים
- מההיקףההגנהשמעניקפטנטומההתנאיםלהשגתו (לאכלרעיוןאפשרלרשוםכפטנטואיןדברכזה“פטנטבינלאומי“)
פטנט הוא זכות קניין רוחני המעניקה לבעליו בלעדיות מוחלטת על כל שימוש מסחרי בתחומי המדינה בה הפטנט ניתן למשך תקופת זמן מוגבלת (לרוב 20 שנה).פטנטהואטריטוריאלי– כדי לקבל הגנה במספר מדינות צריך להגיש ולקבל פטנטבכלאחתמהן(ולשלם את כל העלויות הכרוכות בכך – אגרות, תרגום, דיונים עם בוחני הפטנטים וכ’).
בכדי שניתן יהיה לקבל פטנט על הרעיון להיות:
- חדשני (כזה שלא פורסם מעולם באף מקום בשום צורה שהיא);
- בעל התקדמות המצאתית (לא מובן מאליו, לא טריוויאלי).
- חיפושעצמאיבגוגלובמאגריהפטנטיםהחינמייםאינומספיק
חשוב להתחיל עםחיפוש פטנטים עצמאיבמאגרי חיפוש חינמיים (שהרי כל פרסום קודם של ההמצאה סותר את תנאי החדשנות כפי שמוזכר לעיל), אך אסור להסתפק בכך – חשוב לבצע חיפוש פטנטביליות בידי מידענים מנוסים המתמחים הן במידענות והן בחוקי הפטנטים והמשתמשים במאגרים ובכלים מיקצועיים בתשלום (המכילים יכולות שאינן זמינות לציבור הרחב).
לקוח המסתפק בחיפוש עצמי מסתכן בכך שהוא לא ימצא את הרעיון שלו ויסיק בצורה שגויה שההמצאה לא קיימת ואז ישקיע עשרות אלפי שקלים בהגשת פטנט, רק כדי לקבל דחייה מרשות הפטנטים. הדחיה תתבסס על מספרפטנטיםקיימים שמידען מקצועי ומנוסה היה יכול למצוא בחמש דקות חיפוש במאגרים בתשלום.
במקרים גרועים יותר, הלקוח ישקיע מאות אלפי שקלים ברישום וייצור של “ההמצאה” ואז ימצא את עצמו נתבע על ידי הממציא הראשון זה שבאמת היה מקורי וקיבל פטנט על המצאתו.
- כמובשלבחיפושפטנטים,גישת“עשהזאתבעצמך”אינהמתאימהגםלשלבהרישוםוההגשה.
נכון, החוק לא מחייב שימוש בעורך פטנטים, אבל כמו שלא תחתמו על חוזה לדירה מבלי להתייעץ עם עורך-דין, כך לא כדאי לבצע את תהליך הכתיבה וההגשה ללא עורך פטנטים.
עורך הפטנטים חיוני לחיבור בקשת פטנט מיטבית והגשתה לפי כל הכללים והחוקים של כל מדינה ומדינה. כמו כן הוא יכול לסייע בגיבוש אסטרטגיית ההגשה – באילו מדינות להגיש ובאילו מנגנונים להשתמש – הגשה לאומית, בינלאומית, זמנית וכו’.
- דחייהראשונהשלבקשתהפטנטאינהסוףפסוק!
חלק גדול מבקשות הפטנטים נדחות (חיפוש מקצועי כבר אמרנו?), וגם אלה שכן מתקבלות והופכות לפטנט, מאושרות רק אחרי תהליך ארוך ויקר של דיונים עם רשות הפטנטים.
במהלך ההתדיינות הנ”ל, רבות מהבקשות עוברות שינויים רבים. רוצים לשנות את תביעות הפטנט? רצוי שוב לבצע חיפוש כדי לחזות את תשובת בוחן הפטנטים לשינויים ולהתכונן אליה בצורה מיטבית.
לסיכום–מחקרורקלאחרמכןהתחלתתהליךהרישום
ידע הוא כוח. לפני שניגשים לעורך הפטנטים כדאי:
- לחפש/לתחקר את מהות המושג “פטנט” וכל הכרוך בהשגתו.
- לבצע חיפוש עצמי באינטרנט.
- להזמין חיפוש פטנטביליות מקצועי כדי לוודא שההמצאה אכן פטנטבילית.
מוגשמטעםניוטוןחיפושפטנטים
חברת ניוטון חיפוש פטנטים בע”מ הוקמה ב-2004 ,ניוטון התבססה כחברת חיפוש הפטנטים הגדולה, המנוסה והוותיקה
בישראל. באמצעות החברה האירופית שלה (AB Patentest) היא מפעילה סניפים בשוודיה ובאנגליה ובאמצעות החברה
האמריקנית שלה (.Inc Patentest) היא מפעילה סניף באטלנטה, ארה”ב.
טלפון:09-7401930
מייל:info@new-tone.co.il
בשיתוף ניוטון חיפוש פטנטים