"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
עם סנדלי חבלה בשדה מוקשים: כך חולץ הנער ברמת הגולן
נגד בכיר מספר על חילוצו הדרמטי של בן ה-17 • "תפקידי היה להבין מה האיום שכוחות ההנדסה צפויים לפגוש" • "המטרה שלנו הייתה לחלץ אותו בדרך הבטוחה ביותר"
פעולת החילוץ בשדה המוקשים ברמת הגולן | צילום: דובר צה"ל
צפו בתיעוד

עם סנדלי חבלה בשדה מוקשים: כך חולץ הנער ברמת הגולן

נגד בכיר מספר על חילוצו הדרמטי של בן ה-17 • "תפקידי היה להבין מה האיום שכוחות ההנדסה צפויים לפגוש" • "המטרה שלנו הייתה לחלץ אותו בדרך הבטוחה ביותר"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

למפות את האיום, לתת מעטפת ולחלץ את הנער:לקראת השעה 19:00 אמש (שלישי) התקבל דיווח על נער שחצה את הגדר לתוך שדה המוקשים ליד מושב מיצר ברמת הגולן. כעת מסביר רס"ב אסף מזון מפיקוד צפוןכיצד התנהל מבצע החילוץ שנמשך שעות.

עם קבלת הדיווח הוקפץ כוח הנדסה מפלוגת מג"ן (צוות אחזקת שדות מוקשים) של אוגדה 210 לנקודה. בה בעת, הוזנקו כוח מוסק של סיירת יעל (יהל"ם) ויחידת החילוץ 669.

חילוץ הנער משדה המוקשים ברמת הגולן %2F%2F צילום%3A דובר צה"ל

עם הגעת הכוחות לשטח ובהתאם להערכת המצב, הוחלט שסיירת יעל תחלץ את הנער כאשר כוח הנדסי נוסף נתן מעטפת למחלצים.

"תפקידי באירוע היה תחילה להבין באיזה שדה מוקשים מדובר, המאפיינים שלו, סוג המוקשים שנמצאים בו ומה האיום שכוחות ההנדסה צפויים לפגוש בשדה המוקשים", מספר ראש מדור מיקוש ונפלים בפיקוד הצפון, רס"ל בכיר אסף מזון.

רס"ב אסף מזון, צילום: דובר צה"ל

"לאחר מכן, העברתי את המידע המקדים וכלל הנתונים שאספתי לכוחות בשטח וייעצתי להם בנושא דרכי חילוץ אפשריות מאחר ואני מכיר את הגזרה ואת שדות המוקשים לפרטי פרטים", הוסיף הנגד הבכיר.

לאחר גיבוש תוכנית פעולה, לוחמי הסיירת נכנסו לשדה המוקשים כאשר הם מצוידים בסנדלי חבלה, גלאי מתכות ואמצעים נוספים כדי לנתב את דרכם אל הנער בתוך שדה המוקשים. בהגיעם אל הנער, הלוחמים ציידו אותו בסנדלי חבלה כדי שיוכל ללכת בבטחה בשדה עד שחולץ בהצלחה.

"מתורגלים ולמודי ניסיון"

"אנו מתורגלים באירועים מהסוג הזה ואנו למודי ניסיון בהפעלת הכוחות בשטח, על אף שכל אירוע הוא בעל מאפיינים ונתונים שונים", אומר הנגד.

"המטרה שלנו הייתה לחלץ את הנער בדרך הבטוחה ביותר שלא תסכן אותו או את כוחותינו שביצעו פעולות מורכבות. אני שמח שהאירוע אתמול הסתיים בהצלחה", הוסיף רס"ב מזון.

"מרחב הצפון הוא היפה ביותר בארצנו", מסכם מזון, "אני מזמין את אזרחי המדינה להגיע ולטייל בצפון, תוך כדי שמירה על הוראות הבטיחות וההנחיות. וכמובן - לשים לב לגידור ולשילוט הקיים מסביב לשדות המוקשים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...