"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
74 שנה אחרי: קיבל עיטור גבורה
אדוארד מימס בקושי הצליח להימלט מזוועות מלחמת העולם ה-2 • יותר מ-70 שנה אחרי הוא קיבל את עיטור לב הארגמן
מקבל האות סמ"ר אדוארד מימס// צילום: צבא ארה"ב

74 שנה אחרי: קיבל עיטור גבורה

אדוארד מימס בקושי הצליח להימלט מזוועות מלחמת העולם ה-2 • יותר מ-70 שנה אחרי הוא קיבל את עיטור לב הארגמן

מערכת היום
, עודכן

עיטור "לב הארגמן" הוא אחד העיטורים החשובים בארצות הברית, אך כנראה שגם שם לא זוכרים מקרה כזה. לא פחות מ-74 שנים לאחר שסמ"ר אדוארד מימס ניצל מהתפוצצות מטוס,מחנה שבויים וצעדת מוות, במהלך מלחמת העולם ה-2,הוא זכה בעיטור על פועלו.

ב-11 באפריל 1944 הצליח מימס להימלט בקושי ממטוס ה-B-24 שבו טסו, שניות לפני שהוא התפוצץ ועלה באש מעל גרמניה הנאצית. ארבעה חיילים נוספים שנשארו על הסיפון וחייל נוסף שמצנחו לא נפתח, נהרגו במקום. מימס נשרף בפניו כתוצאה מהפיצוץ אך הצליח להינצל.

מימס הצליח לנחות, אך שם נגמר לו המזל.מימס נלקח לבית חולים בפרנקפוט,טופל שם ולאחר מכן נלקח למחנה שבויים באוסטריה, שם נשאר במשך 390 ימים. 25 הימים האחרונים הפכו לסיוט, לאחר שנלקח למסע מוות בן 268 קילומטרים, שם סבל מרעב, כביות קור וכמובן האיום של מוות מירי הנאצים.

"היו הרבה ימים ולילות שבהם לא ידעתי אם אגיע הביתה", סיפר מימס. "בתור מישהו שיש לו את כל החופש בעולם בארצות הברית, הקושי בכלא הנאצי היה בלתי נסבל ומזעזע".

74 שנים אחרי אותו אירוע, קיבל מימס את עיטור "לב הארגמן" על ההתמודדות שלו והפצעים שספג במהלך המלחמה. לקח לצבא שנים על מנת לאשר את קבלת העיטור, מאחר והרישומים הצבאיים שלואבדו באש בשריפה שפרצה בסנט לואיס ב-1973.

האב יוג'ין, חבר של המשפחה, ביצע תחקיר על מנת להביא הוכחות לגבורתו של מימס, ואף פנה לנשיא אובמה לפני כשנתיים, זאת ללא תגובה. לפני כשנה הוא שלח מכתב נוסף לנשיא טראמפ, וזה פקד להעניק לגיבור המלחמה את העיטור. "התקשרתי לגברת מימס באותו הבוקר. שנינו בכינו", סיפר האב יוג'ין.

רעייתו של מימס והאב יוג'ין הסתירו את הפרס מאדוארדעד הטקס המרגש, שבו השתתפו בכירי צבא."אנחנו רואים בזה מתנה מארצנו ונשיאנו", אמרה סנדי מימס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...