"בכפוף לאישור המפלגות החרדיות". השלטים שניתלו ברחבי יישובי בנימין, שומרון וגוש עציון. צילום: ללא

"קושיה נוספת לחג הפסח - למה אבא שוב לא נמצא בחג?"

מאות שלטים נתלו ביישובי בנימין, שומרון וגוש עציון בביקורת על אי-גיוס חרדים • פורום "שותפות לשירות" ופורום "המילואימניקים הדתי לאומי" מחו על היעדרות בני המשפחות בחג: "מלבד הסכנה הביטחונית, יש כאן עיוות ערכי ומוסרי" • התשובה לקושיות שפיזרו היתה אחת: "בכפוף לאישור המפלגות החרדיות"

[object Object]

לקראת חג הפסח, ממנו יעדרו שנה שניה ברציפות אלפי חיילי מילואים, החליטו נשות פורום "שותפות לשירות" יחד עם פורום המילואימניקים הדתי לאומי, להשמיע את קולם בדרך יצירתית. הארגונים תלו מאות שלטים ברחבי יישובי בנימין, שומרון וגוש עציון - זאת בדרישה לפעול לגיוס החרדים ולוחמים נוספים שיכנסו תחת האלונקה.

בשלטים הועלו מספר שאלות כמו "ליל סדר עם הילדים בפסח?", "ביטחון בכבישי יהודה ושומרון?" ו"ניצחון בכל החזיתות?" כשהתשובה אליהן הייתה אחת - "בכפוף לאישור המפלגות החרדיות", זאת כביקורת על התנהלותם של נבחרי הציבור החרדים בכל הקשור לגיוס לצה"ל.

"ליל סדר עם הילדים? בכפוך לאישור המפלגות החרדיות". אחד שלטים שנתלו ביו"ש, צילום: ללא

בפורום "שותפות לשירות" ציינו: "בעוד ימים ספורים נשב לשולחן החג, ולארבע הקושיות יוסיפו הילדים קושיה נוספת - מדוע אביהם שוב לא נמצא איתם בחג, כל זאת כשבמגזר מסוים הכל ימשיך להתנהל כרגיל. מלבד הסכנה הביטחונית במחסור בחיילים, יש כאן עיוות ערכי ומוסרי. השלטים שתלינו משקפים מציאות כואבת - החלטות קריטיות לביטחון ישראל ולעתיד ילדינו נתונות בידי מפלגות המייצגות ציבור שאינו נושא בנטל. אנו קוראות לשינוי אמיתי שיבטיח כניסה של לוחמים נוספים מתחת לאלונקה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו