הלו, זה רדיו? למה שנאזין לאתי כרייף

אתי כרייף כמגישת רדיו היא בהחלט לא אלוהי המוסר, ושהציבור יצביע באוזניים

ראויה לכס המגישה? כרייף, צילום: צילום: צילום מסך, קשת 12

בתחילת השבוע הודיעו בתחנת הרדיו "רדיוס 100FM" על המגישה החדשה שמצטרפת לתחנת הרדיו: אתי כרייף.

״השמועות נכונות", צעקה ההודעה לעיתונות, "אתי כרייף מצטרפת לרדיוס ותגיש תוכנית חדשה.

״כרייף, שופטת בדימוס, תגיש את ׳אלוהי המוסר על פי כרייף׳. תוכנית אקטואליה יומית שתעסוק באירועים הבולטים שעל סדר היום הציבורי במגוון תחומים, מנקודת מבטה ומנקודת המבט של המאזינים שיעלו לשוחח איתה. וולקאם אתי, ובהצלחה!״

מאז נחשפה בראיון ״שוחד מוחד״ המדובר ב״עובדה״, הפכה כרייף לסלב מן המניין. היא נבחרה להוביל שני קמפיינים, התייצבה בהשקות - ועכשיו כאמור קיבלה גם תוכנית רדיו.

הגימיק בבחירה של כוכבת פרשת ״מין תמורת מינוי״ ברור, אבל גם לגימיקים יש גבולות, והבחירה דווקא בה לא עושה חסד עם התחנה - ואני עדין מאוד במילותיי.

המהלך המוזר הזה הפך לביזיוני עוד יותר בבחירת שם התוכנית: ״אלוהי המוסר״. האם שופטת שניהלה רומן עם מי שמעורב בהליך הבחירה שלה לתפקיד תנחיל למאזינים מוסר?

התשובה היא חד־משמעית: מי את, אתי כרייף, שתגידי למאזינים מה מוסרי ומה לא? אני מבין את הצורך של התחנה בבאזז, אבל האם זה הצעד הנכון? אתם כבר יודעים את התשובה.

ובכל זאת, אם להסתכל על חצי הכוס המלאה, כפי שאמא שלי לימדה אותי כשקיבלתי 60 בבגרות בתנ״ך ולא יצאתי מהבית חודש (״איזה מזל שלפחות עברת את הבחינה״) - התגלה לי דבר יפה.

אם בשנים האחרונות ישנה תופעה של האדרת דמויות שנויות במחלוקת בתקשורת, במקרה הזה המאזינים יצאו נגד הליהוק - וזה חידוש מרענן מאוד.

גולשים רבים הגיבו בזה אחר זה בעמוד הפייסבוק של התחנה ויצאו נגד ההחלטה להושיב את כרייף על כס המגישה. כמה מהם הודיעו שלא יאזינו לתחנה.

״אחד באפריל היה כבר״, הודיע אחד המגיבים, ומגיבה אחרת בחרה במילים קשות הרבה יותר. ״פשוט ביזיון, ירדתם לגמרי מהפסים!" כתבה, "נותנים יד לערכי מוסר מעוותים במקום לנצל את הבמה לאנשים ישרים וערכיים. לא אשמע אתכם יותר״.

גם אני, אם להודות על האמת, לא נמנה עם המאזינים הקבועים של התחנה. ובכל זאת, אם היה עוד סיכוי שזה יקרה - ברגע שראיתי את ההודעה על מינויה של כרייף, הוא התפוגג.

ולמרות הכל, עדיין לא מאוחר. מוטב יהיה אם מקבלי ההחלטות יבטלו את המינוי - תמורת מגישה ראויה והוגנת למאזינים שלהם.

Erans@israelhayom.co.il

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר