"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הרב פרץ: "לא מתכוון לכפות דבר; אין הדתה, יש החלנה"

שר החינוך החדש מעורר סערה עם כניסתו לתפקיד: "הדתה זו פיקציה, אם כבר יש קצת החלנה" • במקביל ניסה להרגיע: "אני מפחיד? טייס שגר בעוטף?"

,עודכן
הרב רפי פרץ // צילום ארכיון: מירי צחי

ביחד, או איחוד:אחרי המו"מ המתיש ומינוים של סמוטריץ' ופרץ לתפקידי השרים, יתחילו עוד השבוע באיחוד מפלגות הימין לעבוד על האיחוד המיוחל בינם ובין השותפים האחרים הקשורים לציונות הדתית.

הערב יתכנסו חברי מרכז הבית היהודי לאשר ולקבוע את הרשימה לכנסת הקרובה ומשם, כך אומרים במפלגה, יתחילו לדבר ברצינות על איחוד רחב יותר עם נפתלי בנט מהימין החדש, עם איילת שקד ועם אנשי עוצמה יהודית.

בימים האחרונים עולים באיחוד מפלגות הימין תרחישים שונים לגבי איחוד אפשרי, כאשר הבולט שבהם, שעליו מדברים בהנהגת המפלגה - הוא רשימה ששמה את הרב רפי פרץ במקום הראשון, איילת שקד במקום השני, סמוטריץ' שלישי, בנט רביעי וכן הלאה.

הרב רפי פרץ // צילום ארכיון: מירי צחי

פרץ הבהיר בימים האחרונים גם בראיונות פומביים, כי הוא אינו מתכוון לוותר על המקום הראשון וכי כולם מוזמנים להיכנס לרשימה. לדברי גורם במפלגה, "יש כיוון, אבל מוקדם מדי. אנחנו עוד לא יודעים אפילו מה קורה עם איילת שקד או עם נפתלי בנט".

היום ייפגשו נפתלי בנט ואיילת שקד אחרי חזרתה ארצה של שקד מניו יורק, כדי להחליט על המשך דרכם הפוליטית.

שקד אמרה בכנס כי היא חוזרת, ככל הנראה, להתמודד בבחירות הקרובות אך לא פירטה באיזה מסגרת בדיוק. השרים החדשים, סמוטריץ' ופרץ, ממתינים לאישור הרשמי בישיבת הממשלה ביום ראשון, אך כבר אתמול התחילו לעבוד. הרב פרץ נפגש עם מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבוהב והשתתף בטקס בכותל.

עוד בנושא:

שר התחבורה סמוטריץ' מתכנן: סגירת שדה דב תידחה בשלוש שנים

נתניהו רצה את המינוי יותר מפרץ וסמוטריץ'

"בממשלה יהיו יותר שרים מכפי שמתיר החוק"

סמוטריץ': "אעשה הכל כדי ששדה דב לא ייסגר"

נתניהו מינה את הרב פרץ ואת סמוטריץ' לשרי החינוך והתחבורה

"בשביל זה באתי"

פרץ אמר ל"ישראל היום", בניסיון לרכך את הורדות הידיים מול ארגוני המורים שצפויות לו בחודשי הקיץ, כי הוא "מתרגל לתואר של שר חינוך. אני בא לעזור למורים, אלחם על הסכמי שכר וקיצוצים מול האוצר".

הוא מכיר בעובדה שמדובר בכהונה של שלושה חודשים בלבד. "נכון שזה לתקופה קצרה מאוד, אבל זו פתיחת שנת הלימודים וצריך לפתוח אותה בצורה מכובדת. ההורים צריכים להיות רגועים ולדעת שהילדים שלהם בידיים טובות. מבחינתי, זו קריאת כיוון לגבי המשך הדרך. בשביל זה באתי לפוליטיקה, כדי לעסוק בחינוך ולעזור לציונות הדתית".

במהלך היום שמע פרץ ביקורת מאנשים שחוששים שיביא אג'נדה דתית מדי למשרד החינוך.

בנט ושקד // צילום ארכיון: אורן בן חקון

רמת גן כדוגמה להחלנה

בתגובה לדברים הללו, תהה השר החדש: "מה יש לפחד מטייס שהיה בחיל האוויר, הקמתי מכינה, אני גר בעוטף עזה, אני מפחיד? אני אדם מאמין שחי על פי התורה. שמעתי שמדברים על הדתה. זו כמעט פיקציה, אין הדתה. אני מכבד כל אחד, אני לא מתכוון לכפות על אף אחד שום דבר, זה צריך להיות ברור. אם כבר, בחברה הישראלית יש קצת החלנה", הדגיש.

לדברי פרץ, "כשברמת גן יש ביום העצמאות כמה במות לטובת הקהל הכללי ויש אחת לציונות הדתית וראש העיר אומר שלא יהיה דבר כזה יותר, זו החלנה ולא הדתה. זה לא נותן כבוד. אנחנו נותנים לכל אחד את מקומו. אני לא מתכוון לשנות את הספרים ולא בא לכפות שום דבר על אף אחד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר