"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יחימוביץ' היא מודל לחיקוי לח"כים החדשים

הח"כית שהודיעה על פרישתה הייתה מזן אחר, חרוצה ויסודית • היא הראתה איך אפשר להיאבק על נושאים חשובים גם מספסלי האופוזיציה • דעה

,עודכן
יחמוביץ // צילום: אורן בן חקון

ח"כ שלי יחימוביץ' הייתה ללא ספק ח"כ מזן אחר. חרוצה, יסודית, היא השקיעה שבועות ארוכים בכל הצעת חוק שרצתה לקדם. עקבתי אחריה מהיום הראשון שהגיעה לכנסת. ראיתי כיצד ישבה שעות על שעות בדיוני ועדת הכספים כדי ללמוד מקרוב את המורכבות של הסעיפים ותתי הסעיפים בספר התקציב. היה לה באותם ימים מדריך טוב בדמותו של ראובן ריבלין שהיה אז ח"כ מהשורה בסיעת הליכוד. אז גם נרקמה הידידות העמוקה ביניהם למרות חילוקי הדעות הפוליטיים. ב-2014 הייתה יחימוביץ' ממובילי התמיכה לבחירתו של ריבלין לנשיאות (בניגוד לעמדת מפלגתה).

יחימוביץ' הייתה גם במשך שנתיים (מ-2011 עד 2013) יו"ר מפלגת העבודה, ובעת כהונתה זכתה העבודה ב-15 מנדטים בבחירות לכנסת ה-19. אבל היא אהבה יותר את העבודה הפרלמנטרית מאשר את התככים והמזימות הפוליטיות. רמז לכך נתנה במכתב הפרידה שלה בפייסבוק בו כתבה בין השאר כי "פוליטיקה חיונית רק כל עוד היא משמשת מכשיר למימוש השקפת עולם, ולא מטרה ריקה בפני עצמה, שנועדה לשרת רק כוח ריק מתוכן, אמביציות אישיות ואף שחיתות. חייב להיות איזון כלשהו בינה ובין העבודה למען הציבור. האיזון הזה שובש באופן בלתי נסבל".

צילום: עמי שמיר

בריאיון שקיימתי איתה באוקטובר אשתקד הודתה כי היא מודאגת מאד ממצבה של מפלגת העבודה. "אני לא בת יענה שטומנת את הראש בחול. הסקרים לפיהם נקבל בבחירות 12 מנדטים בהחלט מדאיגים אותי, אבל זכורים לי ימים קשים הרבה יותר בחיי המפלגה, למשל כשאהוד ברק היה יו"ר המפלגה במשך תקופה די ארוכה קיבלנו בסקרים בין 0 ל-4 מנדטים".

ח"כ שלי יחימוביץ' פורשת מהפוליטיקה

יחימוביץ' - אשת שמאל כנה שמוערכת גם בימין

יחימוביץ' לגבאי: "הפסק להכתים את שם המפלגה"

אי אפשר שלא להתרשם מההישגים הרבים שרשמה בכנסת. היא הצליחה להכניס לספר החוקים 69 חוקים חדשים שיזמה. היא מילאה במסירות ובאחריות רבה את תפקיד יו"ר ועדת האתיקה של הכנסת הדנה בתלונות נגד הח"כים, היא עמדה בכנסת ה-20 בראש הועדה לביקורת המדינה ויו"ר ועדת המשנה החסויה שלה לענייני ביטחון. היא הייתה פעמיים יו"ר האופוזיציה וארבע פעמים דחתה הצעות של ראש הממשלה בנימין נתניהו לכהן בממשלתו, תופעה די נדירה בפוליטיקה הישראלית.

לח"כים החדשים שייבחרו לכנסת ה-22 יכולה יחימוביץ לשמש כדמות לחיקוי, כיצד יכול ח"כ לפעול ולהשפיע, איך הוא יכול לקדם הצעות חוק ולהעלות נושאים חשובים על סדר היום ולהיאבק לקידומם גם מספסלי האופוזיציה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר