"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גנץ במשרד המשפטים: "נעמוד לצד השופטים"

רה"מ החליפי ערך סיור משותף עם שר המשפטים ויצא להגנת השופטת ברון שהגישה תלונה על איומים נגדה • "הסתה נגד שומרי הסף – סכנה לחברה"

,עודכן
צילום: אוהד צויגנברג // שר הביטחון גנץ

ראש הממשלה החליפי בני גנץ קיים היום (ראשון) סיורבמשרד המשפטים, יחד עם שר המשפטים וחבר מפלגתו אבי ניסנקורן.

במהלך הסיור, נפגשו השניים עם בכירים במשרד, בהם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ושוחחו עמם על האווירה הציבורית בנוגע למערכת המשפט בישראל.

"בחרתי להגיע לכאן היום משום שהמשרד הזה הוא המשענת של הדמוקרטיה הישראלית כולה. באתי להביע בפניכם את הערכתי ותמיכתי הבלתי מסויגת במערכת אכיפת החוק כולה. אתם שליחי ציבור ישרים העושים מלאכתם נאמנה, ואנחנו נשמור על המערכת עצמאית ומתפקדת- בלי שום פשרות. גם במשרד המשפטים ובכל מערכת אכיפת החוק יש מה לשפר - מבחינתי אני אומר כן לביקורת עניינית ולא לביקורת הרסנית.

"מערכת אכיפת החוק במדינת ישראל הגיעה ב-72 שנות קיומה להישגים חסרי תקדים. חוות הדעת שלכם מגינות על חיילי צה"ל ועלינו הפוליטיקאים, שומרות על זכויות האדם, ומאפשרות למחוקקים ולשרים לממש את יעדיהם בדרך הישר, תוך הקפדה על לשון החוק ורוחו והימנעות משחיתות ציבורית".

"היום נחשפנו למכתב איום שהופנה לשופטת בבית המשפט העליון", אמר גנץ בהתייחסלמכתבי איום שנשלחו לשופטת ענת ברון, "אני יודע שחלק מהנוכחים כאן בחדר הסתובבו או מסתובבים עדיין עם אבטחה – האווירה העכורה הזו וההתלהמות כלפי שומרי הסף ואנשי החוק במדינת ישראל מסוכנת לחברה שלנו.

קיבלה איומים על חייה. השופטת ענת ברון // צילום: אורן בן חקון
קיבלה איומים על חייה. השופטת ענת ברון // צילום: אורן בן חקון

"אני מגנה אותה בכל תוקף ואני אפעל בכל כוחי בכדי לגדוע אותה. אבי, כל חבריי ואני נעמוד כחומה בצורה בכדי שאתם, השופטים וכל עובדי הציבור בישראל תוכלו למלא את תפקידכם ללא מורא וללא משוא פנים".

כזכור, השופטת ברון הגישה מוקדם יותר היום תלונה למשטרה לאחר שקיבלה לביתה מכתב אנונימי בו נכתב "צפי לעונש".

ברשות השופטת אישרו את הדברים ומסרו כי "משמר בתי המשפט הגיש תלונה למשטרה בעקבות מכתב איום שנשלח לשופטת בית המשפט העליון ענת ברון. העניין מצוי בחקירה ומשכך לא נוכל להוסיף בעת הזו".

עוד נמסר כי: "מכתב האיום שנשלח אל שופטת בית המשפט העליון ענת ברון, על תוכנו השפל, הוא תוצאה ישירה של הסתה נמשכת ושלוחת רסן נגד הרשות השופטת ושופטיה. נסיונות להלך אימים על שופטי ישראל לא ירתיעו אותם והם ימשיכו לבצע את מלאכתם ללא מורא".

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיבגם הוא לדברים בישיבת הממשלה ואמר: "יש לגלות אפס סבלנות כלפי כל מי שמאיים ברצח על שופטים ונבחרי ציבור כאחד. רק החודש הגשתי במשטרה שלוש תלונות על איומים ברצח נגדי ונגד בני משפחתי. אני קורא למשטרה לפעול במהירות ובעוצמה כדי להדביר את נגע ההסתה - אין לו מקום בקרבנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר