"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הכנסת נפרדה מהשגריר דייוויד פרידמן

שגריר ארה"ב התארח בוועדת המשנה למדיניות ואסטרטגיה, וסיכם כארבע שנים בתפקיד • "הפעולה החשובה ביותר שעשינו - ההכרה בי-ם כבירת ישראל"

,עודכן
בכנסת נפרדים מהשגריר פרידמן // צילום: ערוץ הכנסת // בכנסת נפרדים מהשגריר פרידמן

ועדת המשנה למדיניות ואסטרטגיה של הכנסת נפרדה היום (שני) משגריר ארה"ב בישראל, דייוויד פרידמן. יושב ראש הוועדה, ח"כ צבי האוזר, אמר: "זכית במהלך כהונתך להגשים חלומות של כולנו. במשמרת שלך השתנה עיוות היסטורי, ומומשה העמדה המסורתית של ארה"ב, אשר הכריזה על ירושלים כבירתה של מדינת העם היהודי".

יו"ר הכנסת, ח"כ יריב לוין, אמר: "ראוי ונכון שהכנסת תוקיר, באופן רשמי ופורמלי, תודה עמוקה ומיוחדת לתרומתו האדירה של השגריר פרידמן ליחסי ארה"ב וישראל". לוין פנה אל פרידמן ואמר: "היחסים היום בין ארה"ב וישראל, ובין ישראל והמזרח התיכון שונים לגמרי טרם שנכנסת לתפקיד. הדברים האלו לא קרו במקרה והם תולדה של חזון אישי שלך והשקעה בדברים שנראו כמעט בלתי אפשריים. עדיין אנחנו לא מעכלים באמת את ההשפעה והמשמעות שיש לכל מה שעשית".

השגריר פרידמן אמר כי הוא עוזב את תפקידו בעוד תשעה ימים, ואיננו מאמין שחלפו כמעט ארבע שנים מאז הועלתה מועמדותו לתפקיד. "כפי שבתהילים נאמר על האל שעבורו אלף שנים חולפות כיום, כך עבורי חלפו ארבע השנים כהרף עין, שהיו לי מרתקות ומהנות".

פרידמן הדגיש כי "ההכרה בריבונות רמת הגולן הייתה חשובה, ודאי גם נושא האי חוקיות של התיישבות ביו"ש, אך אם ישאלו אותי מה היה ההישג הכי חשוב, זו ההכרה בירושלים כבירת ישראל. זו הייתה קריאת הכיוון של הנשיאות הזו, אשר חיזקה את הנשיר מול כל העולם, מול איראן וצפון קוריאה, בכך שהבהירה כי אמריקה לצד ידידיה ולצד האמת ולא תירתע מאויביה".

"בסופו של דבר המסר שיצא בבירור למזרח התיכון הוא שישראל היא לא הבעיה אלא פתרון לבעיות במזה"ת. זה לא רק הנושא הביטחוני, אלא גם טכנולוגיה, מסחר, וכמובן, בהקשר של מגיפה של פעם במאה שנים, חשיבה והבנה של טובי המדענים של פתרונות למגיפה, שתודה לאל, כבר רואים את האור בקצה המנהרה לגביה", הוסיף.

פרידמן מכהן בתפקיד מאז מאי 2017, והוא השגריר הראשון שעבר לקונסוליה של ארצות הברית בירושלים, עקב נאום ירושלים של הנשיא דונלד טראמפ.

כמו כן, נחשב פרידמן לפרו-ישראלי מובהק, ובמהלך כהונתו ביצע ממשל ארה"ב, בהובלת הנשיא טראמפ, מהלכים רבים לחיזוק הריבונות הישראלית ביניהם: העברת השגרירות לירושלים, הכרה בריבונות ברמת הגולן והכרה בחוקיות ההתיישבות הישראלית ביהודה ושומרון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר