משפט נתניהו, כך אומרים, קורע את העם. רבים רוצים לראותו מסתיים, כדי שנוכל להמשיך הלאה בחיינו. אבל גם אופן סיומו הוא עניין למחלוקת ציבורית עזה.
נכון, לפי המדגם השבועי, רוב הציבור אכן רוצה לראות את סיום המשפט בהקדם, בצורה של עסקת טיעון. אבל גם הם נחלקים בין מי שסבורים שפרישת נתניהו היא תנאי לכל עסקה, לבין מי שחושבים בדיוק להפך.
נתניהו: הרצוג חופשי לעשות כרצונו, עליו לסיים את הקרקס
פירוש הדבר הוא שגם אם יגיעו הצדדים לעסקת טיעון, משקעי המחלוקת יישארו איתנו עוד זמן רב. לעולם לא נדע אם המשפט חשף את כל האמת ואם הצדק יצא לאור. עסקת טיעון תשאיר אותנו עם לא מעט שאלות פתוחות. לא רק לגבי האופן שבו הסתיים המשפט, אלא גם ובעיקר לגבי איך ולמה הוא נפתח.
הסקר בוצע בידי מכון קנטאר ב־4 במאי, בקרב 555 גברים ונשים בני 18 ומעלה המהווים מדגם מייצג של החברה הישראלית הבוגרת. טעות הדגימה המרבית: +- 4.4%
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
