אתה כבר יודע שהמטרות שהצבת לאחר שמיני עצרת לא יושגו. אתה מנוסה דייך כדי לדעת שהתעקשותך שלא להציג מתווה מדיני ריאלי מובילה את צה"ל להפוך חיל מצב ברצועה, וגם אתה מבין כי זהו חזון עוועים. אתה רואה איך יום־יום נפגע מעמדנו המדיני, ואיך חלק מידידינו הטובים ביותר מוצאים עצמם במחנה מחרימינו. המצב הכלכלי אינו נעלם מעיניך, ואתה יודע היטב ששר האוצר אינו הפתרון אלא הבעיה, וכי מטרתו העיקרית היא מיטוט הרשות הפלשתינית, בכל מחיר. ואתה גם יודע שהחטופים לא ישובו במבצע צבאי דרמטי.
אתה צופה במה שקורה ליהודי העולם בגלל המלחמה המתמשכת, הגורמת לזיהוי בינם לבין ישראל גם אם אינם רוצים בכך, ולפרץ אנטישמיות נורא. יש לך הסברים, בוודאי. בעיקר לעצמך: כאן פלוני מטרפד את תוכניותיך, שם אלמוני בוגד בך, השמאל רק רוצה לחזות בסוף מהיר של כהונתך, בימין הטלי־גוטליבים אינם מבינים מהי משמעת סיעתית, ובן גביר גוזל ממך שעות שינה, אחרי שבמו ידיך הבאת אותו לכנסת, לממשלה ולתפקיד שהוא עצמו לא חלם עליו.
יכול להיות שתצליח במניפולציות, ותחזיק את קואליציית ה־64 שלך. אבל כפי שאתה רואה בסקרים המתפרסמים באמצעי התקשורת (ובאלה שאתה עורך מבלי לפרסמם), גם אם בסקר כזה או אחר אתה מתחזק מעט, בסך הכל אתה הולך בכיוון בחירות 2006, ובכיוון הזה אתה מוביל את מפלגתך. אתה מקווה שעמיתיך לסיעה - אשר את קרבת רובם פשוט אינך יכול לשאת - לא יקומו עליך לקראת הבחירות הבאות ויראו לך את הדרך החוצה. אבל אם הם חפצי חייו של הליכוד - קשה להוציא זאת מכלל אפשרות.
איני חושף סוד: מן השיחות שהתקיימו בינינו, אני יודע שאתה שותף לחשש מפני מצב שבו מיעוט יהודי ישלוט ברוב לא יהודי ממערב לירדן. אבל הפכת את ההתנגדות לחלוקת הארץ לדגל העיקרי שלך כדי להצדיק את הישארותך בתפקיד. אתה מתנגד לקצבאות לאברכים, אך מבקש להגדילן כדי להבטיח את תמיכת החרדים. השבוע נלחמת כארי למען חוק המממן רב כמעט בכל בית דירות.
במאמץ הגדול שלך לשרוד בתפקיד - אולי משום שעדיף לך להופיע במשפטך כראש ממשלה, ולא כלשעברניק, ואולי משום שהצלחת לשכנע את עצמך שאין בלתך - אתה מגדיל את הסיכוי לסיים את כהונתך זו כמי שמורשתו היחידה היא השבת השחורה. אבל יש לך אופציה אחרת: אתה יכול לאתגר את יריביך משמאל ולהעמידם בפני דילמה לא פשוטה: לקיים תיאום הדוק מאוד עם ארה"ב כדי להבטיח את סיום המערכה בעזה (וכתוצאה מכך גם בלבנון) ואת שחרור כל החטופים, הקמת כוח רב־לאומי שינהל את רצועת עזה בתקופה הקרובה, והסכמה לפתיחת משא ומתן מדיני עם אש"ף על האופק המדיני. כך תוכל לקום הברית האסטרטגית האזורית עם סעודיה, בהובלת ארה"ב, כתשובה ההולמת ביותר לאיום האיראני ולבידודה הטרגי של ישראל. מכיוון שכבר הפרכת בחייך הפוליטיים כל כך הרבה "אמיתות" שדגלת בהן, חזקה שתוכל גם הפעם להסביר את השינוי שתאמץ.
אם תציע למתנגדיך לתמוך בממשלה שהימין הקיצוני לא יהיה חבר בה ואשר תוביל הסדר אזורי מדיני וביטחוני, והם יתנגדו לכך משיקולים פוליטיים - אתה תשוב להיות מדינאי, והם יעשו טעות קשה. אם יחליטו לתמוך כדי לאפשר מהלך מדיני מהפכני, ולצאת מן המשבר הקשה שבו אנו נתונים אל פרק חדש ומבטיח, תהיה זו שעתם היפה של כל הצדדים. ההחלטה אם לאתגר את מתנגדיך בשמאל אם לאו, נתונה בידיך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו