בדקנו: איפה מסתתרת הסופגנייה המושלמת של השנה?

סיור מתוק בין מאפיות "casa tua", "מימי", "סניורה" ו"אלכסנדר" חושף מי הצטיינה בבצק, מי הפתיעה במילוי, ומי הלכה רחוק מדי עם הטעמים • צפו בביקורת

יכול להיות שמצאנו את הסופגנייה הכי טעימה בישראל? . צילום: צילום מסך

בשעה טובה, חנוכה הגיע, והשנה החלטנו שאנחנו לא מתפשרים - אנחנו מוצאים את הסופגנייה המושלמת. יצאנו לבדוק יחד עם כוכבת הרשת תהל כהן איפה מסתתרת הסופגנייה הכי טעימה ב-2025.

צפו בביקורת

התחלנו את הבוקר במאפיית "casa tua" בהרצליה - מאפייה אסתטית ומזמינה עם מאפים צרפתיים מעוצבים וכמובן גולת הכותרת: סופגניות סופר פוטוגניות.

המוכרת המליצה לנו על סופגניית וניל, אך לצערנו לאחר טעימה התאכזבנו. הבצק עצמו היה מצוין והייתה כמות נדיבה של מילוי, אך ציפינו למשהו קצת יותר מיוחד. הסופגנייה הקלאסית, לעומת זאת, לא אכזבה.

טעימות בהרצליה: בין "casa tua" ל"מימי"

משם המשכנו ל"מימי" בהרצליה, שם לקחנו סופגניית שוקולד, סופגנייה קלאסית וסופגנייה ללא גלוטן. הסופגנייה ללא גלוטן הייתה פחות מוצלחת, אך לעומת זאת הסופגניות הרגילות היו סופר טעימות, עם הרבה מילוי ובצק עסיסי ומוצלח.

סופגניות נועזות בתל אביב

התחנה הבאה הייתה מאפיית "סניורה" בתל אביב. הגימיק האמיתי כאן היה מבחר גדול במיוחד של טעמים מקוריים בטירוף: מסופגנייה קלאסית, דרך סופגניית שוקולד ועד סופגניית תירס וסופגניית גזר.

אין ספק שבגזרת המקוריות הם ניצחו. עם זאת, כשיש מבחר כל כך רחב, גם הסיכוי לפספס גדל. למשל, הסופגניית חמאת בוטנים וריבה הייתה קשוחה לאכילה עם טעמים מלוחים וחמוצים דומיננטיים. לעומת זאת, הסופגנייה במילוי תירס הייתה מעולה. בסך הכול מוצלח, אבל לחובבי הקלאסיקות היינו ממליצים ללכת על בטוח.

הפינאלה: מאפיית "אלכסנדר"

סיימנו את היום שלנו במאפיית "אלכסנדר" שבתל אביב, פטיסרי בוטיקי ואיכותי. המטבח ממוקם בתוך החנות ואפשר לראות את תהליך הכנת הסופגניות בלייב (וגם להריח). באלכסנדר יש רק את הסופגניות הקלאסיות - ריבה ווניל, אבל זה לגמרי מספיק. בצק רך ומעולה, מילוי איכותי וטעים - אין ספק שמדובר בסופגניות ברמה גבוהה בלי יותר מדי משחקים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר