פיצחנו את הסוד: המתכון שמשלב פחזניות, ריבת חלב ועוגייה

שמעתם פעם על סנט אונורה? כ״נ דניאל פטיסרי במתכון מעניין וטעים במיוחד לאחת מהעוגות האייקוניות של צרפת • חגיגה בכל ביס • צפו במתכון - צעד אחרי צעד

סנט אונורה. המתכון של כ"נ דניאל פטיסרי - צעד אחרי צעד. צילום: כ"נ דניאל פטיסרי

פחזניות זהובות, בצק פריך עדין וקרם ריבת חלב עשיר - כל אלה מתאחדים בקינוח הקלאסי והמרשים "סנט אונורה". מדובר באחת מעוגות הפטיסרי האייקוניות של צרפת, שמצליחה להרשים גם במראה וגם בטעם. שילוב המרקמים – הקריספיות של הבצק, הרכות של הקרם והמתיקות המדויקת של הפחזניות – יוצר חוויה מפנקת שמרגישה כמו חגיגה בכל ביס.

שמעתם פעם על סנט אונורה? כ״נ דניאל פטיסרי במתכון מעניין וטעים במיוחד

לפחזניות:

125 גרם חמאה

125 גרם מים

125 גרם חלב

5 גרם סוכר

5 גרם מלח

140 גרם קמח

4 ביצים

לקרמבל:

95 גרם סוכר חום דמררה

85 גרם קמח

75 גרם קמח

10 גרם קקאו

לקרם:

500 גרם שמנת להקצפה

100 גרם ריבת חלב

לבצק פריך:

100 גרם חמאה קרה

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

350 גרם קמח

10 גרם קקאו

אופן הכנה:

  • בסיר מערבבים חמאה, חלב, מים, סוכר ומלח עד לרתיחה
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר
  • מבשלים עוד כדקה
  • מעבירים למיקסר עם וו גיטרה להתקררות קלה
  • מוסיפים ביצים בהדרגה עד קבלת בצק חלק
  • מעבירים לשקית זילוף
  • מזלפים פחזניות על תבנית עם נייר אפייה.
  • מכינים את הקרמבל על ידי ערבוב סוכר חום, קמח וקקאו עם חמאה עד קבלת בצק
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה
  • מקפיאים כחצי שעה
  • קורצים עיגולים ומניחים מעל הפחזניות
  • אופים בתנור שחומם ל־175 מעלות כ־35 דקות עד הזהבה
  • לקרם מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם ריבת חלב עד שמתקבל קרם יציב
  • לבצק הפריך מערבבים בקערה חמאה, אבקת סוכר, ביצה, קמח וקקאו עד קבלת בצק אחיד
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה
  • קורצים עיגולים ואופים ב־160 מעלות טורבו עד הזהבה ומצננים
  • להרכבה מזלפים קרם על כל עוגייה, מניחים שלוש פחזניות, מקשטים בקרם ומוסיפים נגיעות זהב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר