פחזניות זהובות, בצק פריך עדין וקרם ריבת חלב עשיר - כל אלה מתאחדים בקינוח הקלאסי והמרשים "סנט אונורה". מדובר באחת מעוגות הפטיסרי האייקוניות של צרפת, שמצליחה להרשים גם במראה וגם בטעם. שילוב המרקמים – הקריספיות של הבצק, הרכות של הקרם והמתיקות המדויקת של הפחזניות – יוצר חוויה מפנקת שמרגישה כמו חגיגה בכל ביס.
שמעתם פעם על סנט אונורה? כ״נ דניאל פטיסרי במתכון מעניין וטעים במיוחד
לפחזניות:
125 גרם חמאה
125 גרם מים
125 גרם חלב
5 גרם סוכר
5 גרם מלח
140 גרם קמח
4 ביצים
לקרמבל:
95 גרם סוכר חום דמררה
85 גרם קמח
75 גרם קמח
10 גרם קקאו
לקרם:
500 גרם שמנת להקצפה
100 גרם ריבת חלב
לבצק פריך:
100 גרם חמאה קרה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
350 גרם קמח
10 גרם קקאו
אופן הכנה:
- בסיר מערבבים חמאה, חלב, מים, סוכר ומלח עד לרתיחה
- מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר
- מבשלים עוד כדקה
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה להתקררות קלה
- מוסיפים ביצים בהדרגה עד קבלת בצק חלק
- מעבירים לשקית זילוף
- מזלפים פחזניות על תבנית עם נייר אפייה.
- מכינים את הקרמבל על ידי ערבוב סוכר חום, קמח וקקאו עם חמאה עד קבלת בצק
- מרדדים בין שני ניירות אפייה
- מקפיאים כחצי שעה
- קורצים עיגולים ומניחים מעל הפחזניות
- אופים בתנור שחומם ל־175 מעלות כ־35 דקות עד הזהבה
- לקרם מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם ריבת חלב עד שמתקבל קרם יציב
- לבצק הפריך מערבבים בקערה חמאה, אבקת סוכר, ביצה, קמח וקקאו עד קבלת בצק אחיד
- מרדדים בין שני ניירות אפייה
- קורצים עיגולים ואופים ב־160 מעלות טורבו עד הזהבה ומצננים
- להרכבה מזלפים קרם על כל עוגייה, מניחים שלוש פחזניות, מקשטים בקרם ומוסיפים נגיעות זהב.

