כוכבת "שקשוקה" מוכנה לצעד הבא: "עדיין מוזר לי שאני מוכרת"

אפילו שלטענתה רב האנשים מכירים אותה כ- ׳הג׳ינ׳ית מהטיקטוק׳ - כבר ברור שיעל קרפלוב היא שחקנית, דוגמנית ויוצרת תוכן בעלת מאות אלפי עוקבים - שלגמרי כאן כדי להישאר • לאחרונה התגייסה, והיא עתידה להצטרף לתיאטרון צה"ל

יעל קרפלוב. צילום: דויד סקורי

יעל קרפלוב הייתה בכל חוג אפשרי ולמדה משחק בילדותה, ובגיל 15 החליטה לקחת את התחום הזה צעד אחד קדימה. מאז, היא לא הפסיקה לעבוד ולהתפתח בתחום - למדה משחק מול מצלמה, הופיעה בהפקות תיאטרון והשתלבה גם בעולם הטלוויזיה. 

>>מעבר לעמוד של מעריב לנוער ב"ישראל היום" - מגזין הנוער המוביל בישראל>>

קרפלוב היא לא רק שחקנית, אלא גם דוגמנית וכוכבת רשת עם סגנון ייחודי, הומור עצמי יוצא דופן ושיער אדמוני שהפך לסימן ההיכר שלה. השילוב בין הכישרון, האמביציה והאישיות הכובשת שלה הפכו אותה לדמות אהובה בקרב בני נוער, עם מאות אלפי עוקבים שמתעניינים בכל צעד שלה. בראיון מרתק, היא סיפרה לנו על תחילת הקריירה שלה, התפקיד שלה בסדרה 'דברים שהלכו לאיבוד', ההתמודדות עם התגובות עליה ברשת, האתגרים שבדרך והשירות הצבאי שלה - שהוא פרק מהמשמעותיים בחייה.

בחרנו ביעל קרפלוב לרשימת ה-21 עד 21 שלנו בזכות ההשפעה שלה, הקול הייחודי שלה, היכולת שלה לבטא רגשות בצורה אותנטית וההומור שמלווה אותה בכל מקום אליו היא מגיעה. 

יעל קרפלוב, צילום: דויד סקורי

מה הוביל אותך לעולם המשחק והדוגמנות?

"קודם כל, יש לי אמא לביאה שמאז שהייתי בת 6 הכניסה אותי לכל חוג אפשרי. אז למדתי משחק מגיל צעיר, וגם למדתי ריקוד במשך 5 שנים. בגיל 15 למדתי תיאטרון, משם עברתי ללימודי משחק מול מצלמה והגעתי לסוכנות של רוברטו בן שושן. משם הכל התגלגל״.

אמנם ההצלחה הייתה מבטיחה מאוד במקרה של קרפלוב, אבל היא מעידה על עצמה שלא קל לה להתרגל לפרסום שמגיע איתה - גם 4 שנים לתוך הקריירה שלה בתחום: ״עדיין מוזר לי שאני 'מוכרת'. אני זוכרת את הפעם הראשונה שמישהו ניגש אליי ואמר לי 'את הגי'נג'ית מהטיקטוק'! זה היה מוזר אז, וזה מוזר לי גם היום".

לאחרונה קרפלוב התגייסה, והיא עתידה להצטרף לתיאטרון צה"ל – שילוב אידיאלי בין מחויבות לשירות צבאי לבין אהבתה לבמה. במקביל, הקריירה שלה ממשיכה לנסוק. היא עתידה לככב בתפקיד ראשי בסדרה חדשה של 'Yes', פרויקט מסקרן עליו היא עדיין לא יכולה לחשוף פרטים, אך מבטיחה כי מדובר בהפקה ייחודית ומרגשת.

יעל קרפלוב, צילום: דויד סקורי

בינתיים, כמו שאתם יודעים, היא כיכבה בסדרה ׳שקשוקה׳ וב-'הדברים שהלכו לאיבוד', סדרה שמתמקדת באירועי ה-7 באוקטובר ובהשלכותיהם על חייהם של בני נוער בישראל. בסדרה, קרפלוב מגלמת את דמותה של זואי, דמות מורכבת ומלאת רגש, המתמודדת עם שינויי מציאות מטלטלים. התפקיד הזה דרש ממנה לא רק יכולות משחק גבוהות, אלא גם הבנה עמוקה של הנושא הרגיש והכואב של שכול. 

איזו הכנה נדרשה ממך כדי לגלם את הדמות של זואי?

"זואי היא דמות שחברה הכי טובה שלה איבדה את אחותה ב-7 באוקטובר, ושמאוד אוהבת מוזיקה וצבעים. לאחר ה-7 באוקטובר, היא שמה לב שכל הזמרים האהובים עלייה מחו"ל לא תומכים בישראל והיא מפסיקה לאהוב אותם - וזה קטע שמאוד התחברתי אליו אישית. הרבה בני ובנות נוער חוו משהו דומה במהלך המלחמה, אז עברתי על תגובות שלהם, על סרטונים שלהם ועל פוסטים והרגשתי שאני מתחילה יותר להבין את הסאבטקסט הדמות שלי ומה שנמצא מתחת לפני השטח. כתבתי לעצמי רגשות והערות על הטקסט, ואמנם לא אמרתי אותם בקול, אבל הבעתי אותם לגמרי. זה תרגיל שאני מאוד אוהבת ולוקחת גם לעבודה על הסדרה הבאה".

מה עזר לך להתחבר לדמות שלה?

"נראה לי שבכולנו יש טיפה ׳זואי׳, זאת אומרת, כולנו חווים את התחושה שאנחנו לא באמת יודעים איך לגשת למי שחווה אובדן כזה גדול במלחמה. כולנו טיפה איבדנו מהניצוץ שהיה לנו, וזה משהו שממש עזר לי להתחבר לדמות. בכל תפקיד יש איזשהו חלק קטן ממני. פעם המורה שלי למשחק העלה מישהי לבמה ושאל אותה איך קוראים לה. היא אמרה את השם שלה, והוא אמר לה 'לא, אם לדמות שלך קוראים רונה - את רונה'. לא שכחתי את זה מאז. אין דבר כזה לשחק את הדמות, צריך להיות הדמות, את הדמות".

בנוסף לעולם המשחק, קרפלוב היא דוגמנית מצליחה שקטפה השנה מגוון קמפיינים, כולל הפקות אופנה וגם קמפיין ענק לחטיף ׳פוף׳. על חווית הצילומים היא מספרת: "אני מאוד נהנית מסוג העבודה הזה, ובעיקר נהנית מאוד מהעבודה עם הצוות. כולם תמיד מרימים ושמים מוזיקה… למרות שכל הזמן יש עומס והמון עבודה, תמיד דואגים להרים את האווירה".

יעל קרפלוב, צילום: דויד סקורי

עם מבט אל העתיד, מה היעד הבא שלך?

"משחק. קודם כל, משחק זה הדבר שהוא באמת היה המטרה שלי מההתחלה. כל שאר הדברים ברקע הם מהנים, מספקים והם חלק מהדרך - אבל אני הכי רוצה להצליח בתחום המשחק ולהביא טיפה יותר מעצמי. אני עדיין מרגישה שלא מספיק אנשים מכירים אותי". 

קרפלוב השתתפה לפני כחודש בקמפיין של 105 - המטה להגנה על ילדים ברשת, שפועל למניעה של פגיעות מיניות ברשת. ניכר כי היא מבינה את גודל האחריות שהיא נושאת וההשפעה הרבה שיש לה, והיא מקפידה להמשיך לבחור למנף את הכוח שלה להשפעה חיובית. 

אמנם יש לא מעט צדדים נחמדים לתהילה, אבל כוכבת רשת בסדר גודל של יעל קרפלוב כמובן כבר מכירה היטב גם את התגובות הרעות שברשת, במיוחד בנושא המראה החיצוני שלה: "יש כל מיני בדיחות על ג'ינג'ים, אבל אני לא לוקחת את זה ברצינות. יותר מזה, רוב הסרטונים שלי הם על זה שאני צוחקת על עצמי ועל זה שאני ג'ינג'ית. אם הייתי קטנה יותר כנראה שהייתי נעלבת מהתגובות, אבל אני לא במקום הזה היום".

ברשתות השתדלת גם להפגין יכולות מוזיקליות. את מתכננת לפתח את עצמך בתחום הזה?

"וואי, אני מנגנת ממש גרוע... בגיל שלוש, כמו בכל משפחה ממוצא רוסי, אמא שלי לימדה אותי לנגן בפסנתר. התמדתי עד כיתה ד', ואז החלטתי שאני מספיק גדולה ובוגרת להגיד לה שאני לא אוהבת את זה – והפסקתי. אבל כל בני המשפחה שלי מהצד של אמא מנגנים, אז אני יכולה ללמוד משהו ממש מהר. יש סרטון שהעליתי לאינסטגרם שבו אני מנגנת, אבל אם המשפחה שלי תשמע את זה, הם יהיו כזה: 'וואי, זה ממש חמוד שאת לוחצת על כמה קלידים שם, אבל כאילו... לא'".

מה את מאחלת לעצמך להמשך?

"כל שנה אני מאחלת לעצמי להיות בן אדם יותר טוב, זה מה שהכי חשוב. בנוסף, אני מקווה להצליח בתחום שאני אוהבת ומקווה לעזור לאמא שלי, שעשתה הכל בעצמה וגידלה אותי ואת אח שלי. אני רוצה לגרום לה להיות כמה שיותר שמחה ומרוצה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר