"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אחרי 650,000 קילומטר ו-196 מדינות: רוכב האופניים הלך לעולמו
הוא לא היה ספורטאי מקצועי או משפיען, פשוט גבר שיצא מעיירה קטנה בגרמניה למסע אופניים קצר - וחזר רק אחרי חמישה עשורים, 648 אלף קילומטרים וכל 196 מדינות העולם
היינץ שטרוקה בצעירותו. צילום: רשתות חברתיות

אחרי 650,000 קילומטר ו-196 מדינות: רוכב האופניים הלך לעולמו

הוא לא היה ספורטאי מקצועי או משפיען, פשוט גבר שיצא מעיירה קטנה בגרמניה למסע אופניים קצר - וחזר רק אחרי חמישה עשורים, 648 אלף קילומטרים וכל 196 מדינות העולם

נועם לב
,עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לפני שהיו משפיעני טיוליםבאינסטגרם, היה היינץ שטוקה - גבר גרמני שהחליט לראות את העולם מאוכף האופניים, ולא ויתר במשך יותר מחצי מאה. השבוע הוא הלך לעולמו בגיל 86, ומאחוריו מספרים שקשה לתפוס: כ-648 אלף קילומטרים ומסע דרך כל 196 מדינות העולם.

היינץ שטוקה, עם השלדה שהפכה ל''דרכון'' שלו, צילום: רשתות חברתיות

מ-1962 ועד היום

הכול התחיל ב-1962, כשעזב את עבודתו כמסגר במפעל ויצא מעיירתו הקטנה על אופניים פשוטים. התוכנית הייתה מסע של שנתיים בלבד, שבסופו יגיע בזמןלאולימפיאדת טוקיו 1964. אבל הוא פשוט לא הפסיק. השנתיים הפכו ל-51 שנה על הכביש, שהכניסו אותו לשיא גינס כרוכב האופניים המטייל הגדול בהיסטוריה.

''האופניים הם הדרכון שלי''

הסוד שלו לא היה כוח או ציוד משוכלל, אלא אנשים. הוא נהג לכתוב על שלדת האופניים את שמות המדינות שעבר, כדי לעורר סקרנות של עוברי אורח. מהשיחה הקצרה הזו נולדו לא פעם ארוחה חמה ומקום לישון. "האופניים הם הדרכון שלי", אמר בעבר לתקשורת הגרמנית. בדרך הוא גם נעצר, נשדד ונורו לעברו, אך שום דבר לא בלם אותו.

ב-2014 חזר סוף סוף לעיר הולדתו בגרמניה, שם עיבד את סיפור חייו והפך למספר סיפורים מבוקש. הסרט התיעודי על חייו, "The Man Who Wanted to See It All", שעלה לנטפליקס, חשף את הסיפור המדהים שלו לקהל עולמי חדש - ולראיה חיה לכך שלפעמים מסע קצר יכול להכיל בתוכו חיים שלמים.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...