החורף סוף סוף הגיע, ואיתו החלה עונת השפעת וההצטננויות . אם גם אתם מתחילים להרגיש את הגירוי בגרון או האף הנוזל, חשוב לשים לב גם למה שנכנס לצלחת. "שמירה על תזונה טובה כשאתם מצוננים או חולים בשפעת מבטיחה שלגוף תהיה מספיק אנרגיה כדי להחלים", מסבירה דנה הנדרסון, דיאטנית קלינית ומנהלת שירותי תזונה ב־L.A. Care Health Plan.
"אכילה מספקת קלוריות, שהן מקור האנרגיה שהגוף זקוק לו כדי להילחם במחלה", היא מוסיפה. הנדרסון ממליצה להעדיף מזונות עשירים בנוגדי חמצון, כמו פירות וירקות, וגם לשמור על שתייה מרובה. אבל לפי המומחים, לא רק מה שאתם אוכלים חשוב, אלא גם מה רצוי שלא לאכול. הנה חמישה מזונות שעלולים דווקא להחמיר את הסימפטומים.
מאכלים חריפים
עד שתחזרו לעצמכם, מומלץ להפחית בצריכת מלח ותבלינים חריפים, אומר ד"ר ניל פאטל, רופא משפחה מבית החולים Providence St. Joseph במחוז אורנג', קליפורניה. "תבלינים חריפים עלולים לגרות את מערכת העיכול ולהחמיר שלשולים או תסמינים אחרים כשאתם חולים", הוא מסביר.
קפאין
לוותר על הקפה של הבוקר כשגם ככה מרגישים רע? נשמע קשוח, אבל משתלם. הנדרסון מסבירה שקפאין עלול לפגוע בשינה, שהיא קריטית לתהליך ההחלמה ולתפקוד מערכת החיסון. בנוסף, קפאין הוא משתן, ולכן עלול להחמיר התייבשות קיימת.
אלכוהול
בדומה לקפאין, גם אלכוהול יכול לגרום להתייבשות, לפגוע ביכולת ההתאוששות ולגרום לכאבי שרירים, אומר פאטל. גם אם אתם מרגישים קצת יותר טוב ומתחשק לכם דרינק עם חברים, עדיף לחכות עד להחלמה מלאה. "התייבשות עלולה להיות מסוכנת ולהוביל לאשפוז", הוא מזהיר. לכן כשאתם חולים חשוב במיוחד לשתות הרבה מים.
מאכלים עתירי שומן
מאכלים שומניים או כאלה שמכילים שומן רווי דורשים מהגוף הרבה אנרגיה ומים כדי לעכל אותם, מסביר פאטל. "הדבר עלול להסיט משאבים ממערכת החיסון", הוא אומר. מעבר לכך, מזונות כאלה עלולים להגביר דלקת ולהחמיר סימפטומים כמו גודש בגרון או נזלת, לפי הנדרסון.
סוכר
גלידה אולי מרגישה כמו הדבר היחיד שמרגיע את הגרון, אבל סוכרים מעובדים עלולים דווקא להחמיר את המצב. "מזונות עשירים בסוכר יכולים להעלות זמנית את רמות הדלקת, מה שמחריף תסמינים כמו גודש וכאב גרון ואף עלול לפגוע מעט בתגובה החיסונית", אומרת הנדרסון.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)