"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מי צריך חדר כושר? המשחק האייקוני מתגלה כאימון המושלם

לקראת אליפות תל אביב במטקות שתתקיים בסופ"ש הקרוב - דני טל, מומחה לפעילות גופנית בקופת חולים כללית, מסביר את היתרונות הרבים של משחק החופים האהוב

,עודכן
0השמעה
נתפס בעיקר כפעילות חופית קלילה. צילום: יהושע יוסף

בסוף השבוע הקרוב תתקיים בתל אביב אליפות באחד ממקצועות הספורט הייחודיים והמזוהים ביותר עם חופי הים בישראל - הכוונה היא כמובן למטקות. המשחק, שנתפס בעיקר כפעילות חופית קלילה, מתגלה כדרך מיוחדת להפעלת כל הגוף ולשיפור הבריאות, כך מסביר דני טל, מומחהלפעילות גופניתבקופת חולים כללית, ל"ישראל היום".

מפעיל בעיקר את שרירי הרגליים,צילום: יהושע יוסף

משחק שהוא אימון שלם

"מטקות הוא משחק מהנה המפעיל בעיקר את שרירי הרגליים, ובמיוחד את שריר הירך הקדמי. אם גם מנתרים הרבה במהלך המשחק בניסיון להגיע לכדורים הגבוהים, אפשר לחזק את שריר התאומים הנמצא בחלק האחורי של השוק. בחלק הגוף העליון אפשר בעיקר לשפר את גמישות מפרק הכתף ביד החובטת", טל מסביר.

מושלם לפיתוח הילדים

יתרון משמעותי נוסף של המשחק קשור לקואורדינציה. לדברי טל, "מרכיב חשוב אחר שניתן לפתח במשחק הוא קואורדינציה (תאום עצבי-שרירי), ובתוך כך גם את הקשר עין-יד המשפיע על הדיוק בתנועה. זו גם אחת הסיבות הטובות לשחק מטקות עם הילדים. עם זאת, על מנת שיוכלו להפיק הנאה ותועלת אמיתית מהמשחק, לא מומלץ להתחיל לפני גיל 5-6".

לא מוביל לירידה במשקל,צילום: יהושע יוסף

בסיום דבריו מציין המומחה כי בכל הקשור לדיאטה, המשחק אינו נחשב כבעל תועלת אירובית משמעותית המביאה לירידה במשקל. למרות זאת, מדובר בדרך קלה מאוד להעצים אותנו: "משחק מטקות הוא משחק נופש פשוט שלא מצריך מחשבה עמוקה או ציוד מתוחכם. כל מה שצריך הוא זוג מחבטי עץ, כדור גומי קטן, המוכר בכינויו 'פינג פונג', וכמובן חוף ים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר