"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
הגוף נחלש? 14 צעדים בלבד יכולים לעשות את ההבדל
מי אמר שצריך מרתון כדי להיות בריאים? • מחקר חדש מגלה שבקצב הנכון, גם הליכה יומיומית יכולה לשנות את כל התמונה
המשתתפים הראו ירידה בלחץ הדם, זרימת דם טובה יותר לגפיים ולמוח. צילום: GettyImages

הגוף נחלש? 14 צעדים בלבד יכולים לעשות את ההבדל

מי אמר שצריך מרתון כדי להיות בריאים? • מחקר חדש מגלה שבקצב הנכון, גם הליכה יומיומית יכולה לשנות את כל התמונה

,עודכן
0השמעה
[object Object]

חוקרים מאוניברסיטת שיקגו בדקו מאות מבוגרים בגיל 70 ומעלה, גם כאלה שסובלים מחולשה ותפקוד גופני ירוד, וביקשו מהם לבצע שינוי אחד פשוט -להגביר מעט את קצב ההליכה היומיומי שלהם.

לא מדובר באימון, לא בהליכה ספורטיבית - אלא בקצב רגיל, רק קצת יותר מהיר. התוצאה: שיפור משמעותי ביכולת ללכת, בתחושת החוזק, במצב הרוח ובבריאות הכללית.

הליכה קבועה משפרת את זרימת הדם למוח,צילום: GettyImages

ההליכה המהירה מפעילה את הרגליים, הגב והליבה - ועוזרת לשמר כוח, יציבות ותנועתיות. גם הסיכון לנפילות, אחד האיומים המרכזיים בגיל המבוגר, קטן משמעותית.

הלב זקוק לתנועה. המשתתפים הראו ירידה בלחץ הדם, זרימת דם טובה יותר לגפיים ולמוח - ומניעה של תופעות כמו בצקות, סחרחורות ותחושת קור כרונית.

הגוף נחלש? 14 צעדים בלבד יכולים לעשות את ההבדל//עדן חן

הליכה קבועה משפרת את זרימת הדם למוח, מעודדת גמישות מחשבתית, זיכרון וריכוז. מחקרים קודמים כבר הראו קשר בין פעילות מתונה לבין האטת הידרדרות קוגניטיבית. גם כאן, המשתתפים דיווחו על חדות גבוהה יותר ותחושת "ראש צלול".

הליכה (אילוסטרציה),צילום: GettyImages

תנועה משחררת אנדורפינים - הורמונים טבעיים של תחושת רווחה. ההליכה יוצרת תחושת הישג, משפרת ביטחון עצמי - ומעודדת לצאת מהבית, לפגוש אנשים ולשבור את מעגל הבדידות.

אפילו הליכה של 10 דקות אחרי הארוחה - ובעיקר בקצב מהיר יותר - מסייעת לאיזון רמות הסוכר בדם. ההליכה מפעילה את השרירים לספוג סוכר ישירות, בלי תלות באינסולין - וזה קריטי למניעת סוכרת מסוג 2.

המבוגרים שהלכו יותר ישנו טוב יותר. הגוף שהתאמץ מעט במהלך היום נרגע מהר יותר בלילה. חלקם דיווחו על פחות יקיצות, שינה עמוקה יותר ורמות אנרגיה טובות יותר ביום שאחריו.

קצת סבלנות וקצת רצון,צילום: freepik

מעבר לכל המדדים הפיזיים - המשתתפים במחקר תיארו תחושת שליטה מחודשת. הם תיארו שהםמסוגלים ללכת לסופר בלי לחשוב פעמיים, לעלות מדרגות בלי עצירה באמצע - ובעיקר, לא להרגיש תלויים באחרים.

איך עושים את זה?

בודקים את קצב ההליכה הרגיל ומוסיפים בערך 14 צעדים בדקה. לא דהירה - אלא רק קצת יותר קצב. אפשר להשתמש באפליקציות כמו Walk Test או במטרונום פשוט. הגוף כבר יידע מה לעשות.

לא צריך נעלי ריצה יוקרתיות, לא מכשירי כושר ולא חדרים מיוחדים - רק נעלי הליכה נוחות, קצת סבלנות וקצת רצון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו