אישה אוכלת חלבון נשים אכילה תזונה בריאה . צילום: Getty Images

האם נשים בגיל המעבר צריכות להגדיל את צריכת החלבון היומית מעבר למומלץ?

רופאת אורתופדית ספורט המליצה לנשים לצרוך עוד גרם חלבון לכל 450 גרם ממשקל היעד שלהן ועוררה דיון

בשבועות האחרונים עלתה הפעילות ברשתות החברתיות והפורומים המקוונים המעודדת נשים בגיל המעבר להגדיל את צריכת החלבון שלהן.

וונדה רייט, רופאת אורתופדיה לספורט מאורלנדו, פלורידה, היא בין התומכות בצריכה מוגברת של חלבון. היא ממליצה לנשים לצרוך עד גרם אחד של חלבון לכל 450 גרם ממשקל גוף "אידיאלי" או משקל יעד, כך לפי The New York Times.

ההמלצה גבוהה בהרבה מההנחיות הפדרליות ומהמלצות רוב המומחים לתזונה. מומחי בריאות פדרלים ממליצים על צריכה של לפחות 0.36 גרם חלבון לכל 450 גרם משקל גוף ליום, כלומר כ-0.8 גרם לק"ג. לאישה במשקל 68 ק"ג, ההמלצה הפדרלית מתורגמת ל-54 גרם חלבון, כמות שקל להגיע אליה באמצעות ארוחה הכוללת כוס עדשים מבושלות וחזה עוף במשקל 130 גרם.

צריכה מספקת של חלבון יכולה לסייע במניעת שינויים בגיל המעבר, צילום: /GettyImages

סטיוארט פיליפס, פרופסור לקינסיולוגיה באוניברסיטת מקמאסטר בקנדה, הסכים כי לנשים פעילות מאוד עשויה צריכה מוגברת של חלבון – עד כפול מההמלצה הפדרלית – להוביל לעלייה קלה במסת השריר ובכוח. "החלבון הוא השכבה הדקה שמעל הבסיס, שהוא תרגול כוח," אמר פיליפס. עם זאת, פיליפס ומומחים אחרים מציינים שאין הוכחות התומכות בטענה שצריכה של גרם אחד חלבון לכל 450 גרם משקל גוף – כמעט פי שלושה מההמלצה הפדרלית – היא בעלת יתרונות.

אנינה ברנס, דיאטנית ממכון הלאומי לבריאות ובעלת דוקטורט בבריאות הציבור, ציינה כי עם התקרבות לגיל המעבר, גופן של נשים עובר שינויים טבעיים. "נשים בגיל הביניים נוטות לעלות במשקל, בעיקר באזור הבטן, מה שקשור לסיכונים בריאותיים כמו מחלות לב וסוכרת סוג 2," אמרה. במקביל, נשים מאבדות מסת עצם ושריר, מה שמגביר את הסיכון לאוסטיאופורוזיס, שברים וחולשה.

ברנס הוסיפה כי צריכה מספקת של חלבון, במיוחד בשילוב עם תרגילי כוח, יכולה לסייע במניעת שינויים אלה. היא ומומחים נוספים ממליצים לנשים בגיל המעבר לשקול צריכה של 25% עד 50% יותר מההמלצה הפדרלית, במטרה לצמצם חלק מהשינויים הפיזיים הקשורים בגיל ובמנופאוזה.

נוטות פחות לפתח חולשה או לשבור עצמות עם הזמן, צילום: Getty Images

מחקרים מוגבלים מצביעים על כך שנשים אחרי גיל המעבר שצורכות את הכמות המוגברת של חלבון נוטות פחות לפתח חולשה או לשבור עצמות עם הזמן.

קת'רין בלאק, פרופסור חבר לתזונה אנושית באוניברסיטת אוטגו בניו זילנד, הוסיפה כי צריכת חלבון מוגברת עשויה לעזור לנשים במהלך המעבר למנופאוזה להימנע מעלייה מופרזת במשקל, בין היתר בגלל שהיא מסייעת לשמור על תחושת שובע. היא הוסיפה כי לנשים שמנסות לרדת במשקל, דיאטה עתירת חלבון בשילוב עם אימוני כוח עשויה לסייע במניעת אובדן שריר מיותר.

למרות ההמלצות, בין 10% ל-25% מהנשים בגילאי 31–70 בארצות הברית אינן עומדות בהמלצה הפדרלית לצריכת חלבון. מרביתן כן עומדות ואף עולות על היקף הצריכה שבהמלצה. כדי לוודא צריכה מספקת של חלבון, מומלץ לנשים לחשב את הכמות הדרושה ולהתעדכן בתפריט שלהן למשך מספר ימים, באמצעות עיפרון ונייר או אפליקצייה שמחשבת את צריכת החלבון.

ברנס הדגישה כי אכילה נכונה בשלב זה של החיים אינה רק עניין של חלבון. היא המליצה על דיאטה ים תיכונית מאוזנת הכוללת פירות, ירקות, דגנים מלאים, מקורות חלבון רזים ושומנים בריאים, שיכולה להפחית את הסיכון למחלות לב, סוכרת סוג 2 וסרטן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...