תנור האפייה הביתי הוא אחד ממוצרי החשמל שעובד הכי הרבה, אבל זוכה לפחות תשומת לב בכל הנוגע לניקיון ותחזוקה שוטפת. במיוחד בגלל זה, ריכזנו עבורכם כמה דרכים לגרום לדלת הזכוכית שלו להיראות חדשה לגמרי, בעזרת חומרים שנמצאים בכל בית.
אבקת סודה לשתייה
אם היא מספיק טובה לעוגות שלכם, היא מעולה גם לתנור! לפי האתר של מרת'ה סטיוארט, כדאי לקחת קערה קטנה וליצור בתוכה משחה שעשויה ממים ואבקת סודה ביחס של 3:1 לטובת הסודה. מורחים את המשחה על חלקה הפנימי של דלת הזכוכית ונותנים לה לפעול בין 25 ל-35 דקות.
אחרי שהעיסה התייבשה, צרו תמהיל של חומץ ומים ביחס של 1:1. רססו את הנוזל על הסודה, שתתחיל לבעבע. אל חשש, מדובר בתגובה כימית טבעית. טבלו מטלית מיקרופייבר במים חמימים והתחילו לנקות את דלת התנור בתנועות סיבוביות. אם נתקלתם בכתמים עקשניים במיוחד, השתמשו בעוד קצת מאבקת הסודה כדי לשפשף אותם.
סבון כלים
סבון כלים מתאים לשימושים רבים בסביבה הביתית, בין היתר לניקוי התנור. ערבבו בקערה סבון כלים ומים ושפשפו את הזכוכית בעדינות, עם מברשת בעלת סיבים רכים או מטלית מיקרופייבר. השיטה הזו תבטיח שדלת התנור לא תישרט במהלך הניקיון.
גם חומרי ניקוי ייעודיים לתנור שנמכרים ברשתות השיווק הם אופציה, אבל חשוב להקפיד על הוראות היצרן כדי לא לגרום לנזק בלתי הפיך.
כדי למנוע הצטברות של לכלוך ושומנים, הקפידו לנגב את התנור בכל פעם שמשהו נשפך בתוכו. תחזוקה שוטפת תמנע היווצרות של כתמים קשים, איתם תיאלצו להיאבק מאוחר יותר. פירוק דלת התנור תקל עליכם, אך חשוב לעשות זאת לפי הוראות היצרן ובאופן שמתאים לדגם התנור שלכם.

