עם חומרים שיש בבית: כך תנקו את התנור שלכם בצורה מושלמת

תנור האפייה הביתי נוטה להתלכלך באופן שמקשה על ניקוי, בעיקר לאחר ששאריות המזון מתקשות ויוצרות כתמים עקשניים • חומרים שנמצאים במטבח שלכם הם אידאליים לשימוש במצב הזה והתנור שלכם יבהיק כחדש

ניקוי תנור. צילום: Gettyimages

תנור האפייה הביתי הוא אחד ממוצרי החשמל שעובד הכי הרבה, אבל זוכה לפחות תשומת לב בכל הנוגע לניקיון ותחזוקה שוטפת. במיוחד בגלל זה, ריכזנו עבורכם כמה דרכים לגרום לדלת הזכוכית שלו להיראות חדשה לגמרי, בעזרת חומרים שנמצאים בכל בית.

אבקת סודה לשתייה

אם היא מספיק טובה לעוגות שלכם, היא מעולה גם לתנור! לפי האתר של מרת'ה סטיוארט, כדאי לקחת קערה קטנה וליצור בתוכה משחה שעשויה ממים ואבקת סודה ביחס של 3:1 לטובת הסודה. מורחים את המשחה על חלקה הפנימי של דלת הזכוכית ונותנים לה לפעול בין 25 ל-35 דקות.

סודה לשתייה היא החברה הכי טובה שלכם במטבח, צילום: leonardoAI

אחרי שהעיסה התייבשה, צרו תמהיל של חומץ ומים ביחס של 1:1. רססו את הנוזל על הסודה, שתתחיל לבעבע. אל חשש, מדובר בתגובה כימית טבעית. טבלו מטלית מיקרופייבר במים חמימים והתחילו לנקות את דלת התנור בתנועות סיבוביות. אם נתקלתם בכתמים עקשניים במיוחד, השתמשו בעוד קצת מאבקת הסודה כדי לשפשף אותם.

סבון כלים

רב שימושי, צילום: freepik

סבון כלים מתאים לשימושים רבים בסביבה הביתית, בין היתר לניקוי התנור. ערבבו בקערה סבון כלים ומים ושפשפו את הזכוכית בעדינות, עם מברשת בעלת סיבים רכים או מטלית מיקרופייבר. השיטה הזו תבטיח שדלת התנור לא תישרט במהלך הניקיון.

גם חומרי ניקוי ייעודיים לתנור שנמכרים ברשתות השיווק הם אופציה, אבל חשוב להקפיד על הוראות היצרן כדי לא לגרום לנזק בלתי הפיך.

זה לא חייב להיות מאבק, צילום: leonardoAI

כדי למנוע הצטברות של לכלוך ושומנים, הקפידו לנגב את התנור בכל פעם שמשהו נשפך בתוכו. תחזוקה שוטפת תמנע היווצרות של כתמים קשים, איתם תיאלצו להיאבק מאוחר יותר. פירוק דלת התנור תקל עליכם, אך חשוב לעשות זאת לפי הוראות היצרן ובאופן שמתאים לדגם התנור שלכם.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר