"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מומחים מסבירים: האם אפליקציות היכרויות מזיקות לבריאות הנפש?
היכרויות מקוונות יכולות ליצור סכנות לבריאות הנפשית - החל מהתמכרות לדופמין ועד התעסקות אובססיבית במראה החיצוני • "אנשים מחפשים כל הזמן אישור"
גבר באפליקציית היכרויות (אילוסטרציה). צילום: Getty Images

מומחים מסבירים: האם אפליקציות היכרויות מזיקות לבריאות הנפש?

היכרויות מקוונות יכולות ליצור סכנות לבריאות הנפשית - החל מהתמכרות לדופמין ועד התעסקות אובססיבית במראה החיצוני • "אנשים מחפשים כל הזמן אישור"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בשנת 2022, 3 מתוך 10 מבוגרים בארה"ב דיווחו כי השתמשו באתר היכרויות או באפליקציה, כאשר כתשעה אחוזים דיווחו כי השתמשו באחד מהם בשנה החולפת, על פי סקרים שנערכו במרכז המחקר פיו. טינדר היא אפליקציית ההיכרויות הפופולרית ביותר בארה"ב, אך הפופולריות לא מביאה רק חוויות חיוביות - כך לפי אתר וושינגטון פוסט, המדווח כי בשנה האחרונה יותר צעירים נרשמיםלאפליקציות ההיכרויות.

מומחים אומרים כי היכרויות מקוונות יכולות ליצור סכנות לבריאות הנפשית. ראשית, משתמשים יכולים להתמכר לאפליקציות ולתחושת הדופמין שהם מקבלים כאשר מישהו שהם מעוניינים בו מגיב אליהם, אומר פול הוקמיירי, מטפל נפשי. בנוסף, אנשים מתמקדים יותר בחזות מאשר במהות.

היכרויות מקוונות יכולות ליצור סכנות לבריאות הנפשית // Midjourney

"הם מצמצמים את החבילה הכוללת ומתעסקים בהיבט השטחי. עבור מטופלים שסובלים מהפרעות בריאות נפשית, ככל שרמת הדיכאון והחרדה שלהם עמוקה יותר, כך נראה שרמת המעורבות שלהם באפליקציות האלה גוברת", הוא אמר.

יש גם סוג של גלילה קטלנית שמתרחשת באפליקציות היכרויות, לא שונה מהאופן שבו אנשים גוללים כותרות חדשות בטלפון שלהם. "אנשים מחפשים כל הזמן אישור - זריקת דופמין וסרוטונין שלא קיימת, ואם כן קורה משהו מעניין, זה חולף ומבקש מהם לחזור לעוד", הוא אמר.

אנשים באפליקציות ההיכרויות מחפשים אישור חיצוני, צילום: Getty Images

היכרויות מקוונות יכולות לגרום לאנשים להרגיש לא מושכים או לא ראויים, במיוחד כאשר אפליקציות כוללות החלקה או הבעת משיכה הדדית כדי ליצור קשר עם מישהו - כך לפי רייסין הנרי, מטפלת זוגית ומשפחתית מורשית. האפליקציות יכולות להיות שליליות במיוחד עבור צעירים, שעדיין אין להם את ההתפתחות הרגשית לשים דחייה כזו בהקשר.

"אפליקציות כאלה באמת יכולות לגרום לאנשים להרגיש מכוערים ולא רצויים", אמרה הנרי לאתר הוושינגטון פוסט. "אני כן מרגישה שהערכה עצמית, ביטחון עצמי, אפילו זהות עצמית, צריכים להיות ברמות בריאות לפני שנכנסים לאפליקציות כאלה".

עם זאת, יש יתרונות לאפליקציות אלו. הן יכולות להועיל לאנשים מופנמים, בעלי פוביות מסוימות, או אולי שחוו טראומות היכרויות או מיניות שגרמו להם להסס לפגוש אנשים במסגרות חיים אמיתיות. "אפליקציות הן דרך טובה עבורם לפגוש אנשים בסביבה בטוחה ולהקדיש זמן להכיר", אמרה הנרי.

אפליקציות דייטינג משפיעות על בריאות הנפש, צילום: GettyImages

נקול קרוושאן, מטפלת זוגית ומשפחתית מורשית, אמרה שלא ראתה איך אפליקציות היכרויות גורמות לדיכאון, אבל ראתה כיצד שימוש באפליקציות היכרויות מעורר את הפרעות האכילה של לקוחותיה, כשהם מנסים להציג את הפרופילים שלהם בצורה מסוימת.

הבעיה, כמו עם כל המדיה החברתית, היא האופי הכפייתי שלהן, אמרה. לקרוושאן יש לקוחות שהשימוש שלהם באפליקציה כל כך כרוני שהתראות בטלפון שלהם יופיעו במהלך פגישות הטיפול שלהם. "אני למעשה מעודדת הפסקות ממדיה חברתית, רק כדי להימנע מהנטייה הממכרת הזו שהיא יכולה להביא", אמרה.

הוקמיירי אמר שהוא עובד עם מטופליו כדי להוציא אותם מאפליקציות היכרויות כי הוא רוצה שהם יסבלו טוב יותר אי נוחות קצרת טווח במערכת יחסים כדי להשיג רווח ארוך טווח, וללמוד חוסן - מה שאפליקציות היכרויות לא מאפשרות בגלל האופי המשתנה והמהיר שלהן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...