מיס פיגי חושפת: הצד האפל של תעשיית האופנה

תעשיית האופנה היא לא פעם נוצצת ומלאת גלאם מבחוץ, אך אכזרית ומלאת תככים וכביסה מלוכלכת מבפנים • אשת יחסי ציבור אלמונית חושפת בחשבון אינסטגרם צבעוני ומשעשע סודות מאחורי הקלעים

היא חצופה, לא רואה אף אחד ממטר והיא האלטר אגו של עובדת בתעשייה האופנה שרוצה לחשוף את כל הלכלוך בתעשייה, אבל עדיין לשמור על העבודה שלה. קבלו את מיס פי אר פיגי (Miss PR Piggy ), החזירה שחושפת הכל ולא דופקת חשבון לאף אחד (חוץ מחשבון אינסטגרם מצליח כמובן). למי שלא מכיר, יש יחסים מאד הדוקים בין אנשי יחסי ציבור לעיתונאים, וחשבון זה חושף לראשונה את ההתנהלות מאחורי הקלעים.


View this post on Instagram

A post shared by The PR Pig (@miss_pr_piggy) on Aug 17, 2020 at 4:51pm PDT

מאחורי החשבון המצליח של מיס פי, עומדת עובדת אלמונית בתעשיית האופנה שרצתה להוציא קיטור ולחשוף את כל העצבים, הלחץ והסודות הלא מחמיאים של התעשייה, אבל ידעה שהדרך היחידה לעשות את זה ולשרוד היא לאמץ לעצמה זהות בדויה, ובמקרה הזה הבחירה הייתה ברורה עבורה: מיס פיגי. החזירה המפורסמת מהחבובות: דעתנית, קולנית, חצופה ובוטה, ויחד עם זאת אהובה, מדויקת ומעוררת קנאה.

את זהותה של האלמונית מאחורי החשבון יודעים מעטים, אבל ההנחה היא שמדובר באשת יחסי ציבור ותיקה למדי בתחום, שכבר ראתה ושמעה לא מעט דברים במהלך הקריירה שלה.


View this post on Instagram

A post shared by The PR Pig (@miss_pr_piggy) on May 22, 2020 at 6:25am PDT

חשבון האינסטגרם המצליח שהחליטה לפתוח כדי "לשחרר קיטור", מונה נכון להיום מעל לעשרת אלפים עוקבים, ביניהם גם שמות של לא מעט מובילי דעה ואושיות מוכרות מעולם האופנה, ביניהן ניקי אוגנייק, לורה בראון, מייקל קארל, קלואי גוסלין, וונסה פרידמן.

"אני יכולה לדבר רק בשם עצמי", סיפרה האלמונית בראיון לאתר פייפר, "אבל החשבון הוא הדרך שלי להתמודד עם סביבת העבודה המלחיצה שלי. "אני חושבת שהצורך המתמיד להיות בן אדם שמרצה אנשים יכול להשפיע עליך מאד".

עושים צחוק מהעבודה


View this post on Instagram

A post shared by The PR Pig (@miss_pr_piggy) on May 18, 2020 at 1:13pm PDT

מאז הושק החשבון לפני כשנה, מיס פיגי הספיקה כבר לירות את חיצי מקלדתה המושחזים ולגעת בכמה מהנקודות הרגישות ביותר בבטן הרכה של התעשייה. ביניהן, סידורי ישיבה בתצוגות אופנה, לקוחות עם ציפיות לא מציאותיות ועורכים בסגנון השטן שלובשת פראדה עם שיגעונות, תסביכי גדלות ונרקיסיזם.



View this post on Instagram

A post shared by The PR Pig (@miss_pr_piggy) on Jan 31, 2020 at 9:47am PST

את כל זה היא עושה בשנינות מדויקת עם ממים קצרים אבל עוקצניים שזוכים לרוב לכמה מאות לייקים ולא מעט תגובות מפרגנות ושיתופים.

"אני כותבת מאז שאני זוכרת את עצמי", סיפרה בראיון. "פעם הייתי מאד בקטע של טוויטר, אבל בסוף מצאתי את עצמי פותחת חשבון אינסטגרם מזויף לפני כמה שנים. זה עולם אחר לחלוטין.

    
View this post on Instagram            

A post shared by The PR Pig (@miss_pr_piggy) on Nov 14, 2019 at 6:09am PST

אתה יכול להיות הגרסה הכי מוזרה של עצמך מבלי שהבוס שלך יעקוב אחריך. התחלתי להעלות ממים שיצרתי והחברים שלי חשבו שהם ממש מצחיקים. כולם דחקו בי לפתוח חשבון ממים. בערך באותה התקופה הרגשתי שהנרטיבים סביב עולם האופנה זקוקים לשינוי. קולות משמעותיים מעולם היח"צ הם דבר די נדיר וזה הרגיש כמו העיתוי הנכון להביא נקודת מבט שונה. כל הגורמים האלה בעצם הביאו אותי לפתוח את החשבון".


View this post on Instagram

A post shared by The PR Pig (@miss_pr_piggy) on Nov 19, 2019 at 6:59am PST

גם על הדעות הקדומות לגבי התעשייה היה לה מה לומר. "הדבר הראשון שעולה לי לראש היא התפיסה שמדובר בתעשייה קלת דעת המנוהלת על ידי אנשים מטורללים, שמסתובבים באופן קבוע עם כוס קפה אקסטרה לארג' של סטארבאקס ביד ורוקחים רעיונות מגוחכים לאירועים בלתי אפשריים. זו מעולם לא הייתה קריקטורה כזו עבורי. כדי לעבוד בתעשיית יחסי הציבור, אתה צריך להיות אדם די מתוחכם..."

"...אתה חייב להיות תקשורתי מן הסתם, אבל גם עם אינטליגנציה רגשית גבוהה מאד, טקט ויכולת אסטרטגית מפותחת. אתה צריך לדעת 'איך לקרוא את החדר' וללהטט בין הניואנסים בכל מצב, כי כל אינטראקציה עם התקשורת תשפיע על התוצאות של העבודה שלך. הציפיות של לקוחות הן תמיד פי 10 ממה שמציאותי או אפשרי. המותג הוא הרבה פעמים כל החיים של אותם לקוחות, ולכן אתה צריך להיות רגיש ומחושב באיך שאתה מתנהל ואיך זה יכול להשפיע על המותג שלהם. להבטיח המון ולספק מעט בסוף זו ההרגשה הכי נוראית שיש, ולכן חשוב להיות ישר ולהגיד את האמת מראש", היא אומרת.


View this post on Instagram

A post shared by The PR Pig (@miss_pr_piggy) on Nov 8, 2019 at 2:07pm PST

לסיום, היא סיפרה איך עובדת ההיררכיה בתחום. "לפחות בכל הקשור לאופנה, אנשי היח"צ נאלצו עד היום לספוג את התפיסה שהתקשורת היא איפשהו שם למעלה ויחסי הציבור הם למטה בתחתית הפירמידה באופן קבוע. אני חושבת שאולי זה מתחיל להשתנות טיפה היום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר